Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Máte doma svého psa vychovaného? Pokud ne, napravte to!

přidáno: 19. 04. 2018

Každý páníček by měl mít svého psa pod kontrolou a vychovaného. Pokud se vám to nedaří, dorazte v sobotu 28. dubna na speciální seminář. Co se na semináři naučí nejen váš čtyřnohý kamarád?

Město Dobříš v zastoupení radní pro bezpečnost paní Ing. Markéty Čermákové, MBA spolu se strážníky Městské policie Dobříš pořádají seminář pro laickou kynologickou veřejnost. Seminář je zaměřen na problémové chování psů na veřejnosti a uskuteční se 28. dubna od 9:00 do 19:00 hod. v areálu SOU Hluboš (pobočka Dobříš – v ulici Za Poštou). Semináře se může zúčastnit pes jakéhokoliv plemene i jejich kříženci a to ve věku od 3 měsíců do 7 let. Vstupné je dobrovolné například formou konzerv, piškotů a jiných pamlsků pro psí útulek Dobříš.

Co na vás na semináři čeká?

Majitel psa bude pod dohledem policejního psovoda prakticky seznámen s možností, jak svého psího miláčka naučit nejpoužívanější cviky (přivolání psa a chůzi psa na vodítku) a jejich následné využití na veřejnosti. Dále bude majitel psa seznámen s právními dokumenty, které upravují nejen pohyb psů na veřejnosti (OZV města Dobříše č. 3/2016, zákon č. 361/2000 Sb. – silniční zákon), ale i převoz psů osobním automobilem. Na každého majitele a jeho psa bude vyčleněn individuální časový prostor ve výši 30 min.

Seminář je kapacitně omezen!

Semináře se může zúčastnit každý majitel pouze s jedním psem. Z časových a kapacitních důvodů je seminář omezen na maximální počet 17 psů a je třeba se předem objednat. Seminář povede dlouholetý zkušený policejní psovod Městské policie Dobříš nejen se znalostmi z výcviku policejních psů, ale i s napravováním problémového chování psích miláčků při pohybu na veřejnosti a v běžném životě. Děti do 15 let se mohou semináře účastnit pouze v doprovodu alespoň jednoho z rodičů.

Co kromě svého mazlíčka vzít s sebou?

Doma nezapoměňte vodítko, obojek, případně košík, pamlsky nebo jakékoliv hračky, které má pes rád, misku na vodu, vodu v láhvi pro psa, nápoj pro majitele. Pes, který se semináře účastní, nesmí být ze zdravotních důvodů nakrmený. Po celý den budou na semináři také pracovníci psího útulku Dobříš, kteří vám rádi zodpoví vaše dotazy týkající se tohoto zařízení a psů v něm umístěných.

autor článku: Město Dobříš | Šárka Krůtová a redakce DA