Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Jaké věhlasné skladby tentokrát zazní na pořádaném benefičním koncertu?

přidáno: 03. 04. 2018

V neděli se na Zámku Dobříš pořádá již druhý benefiční koncert pro obnovu dobříšských varhan v letošním roce. Na jaké skladby a interprety se mohou posluchači těšit?

Milovníci krásné hudby a podporovatelé obnovy dobříšských varhan by neměli chybět na druhém benefičním koncertu pořádaném již tuto neděli 8. dubna 2018 od 19:00 hod. v Zrcadlovém sále dobříšského zámku.

Zazní skladby nejen Antonína Dvořáka

V rámci roku české hudby u příležitosti 100 let vzniku Československé republiky a 25. výročí vzniku České republiky zazní vokální skladby Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a Zděnka Lukáše v podání Smíšeného pěveckého sboru Canto Carso a Komorního pěveckého sboru Laeititia, pod vedením Terezy Bystřiské a Romana Michálka. Na klavír doprovází Ivana Kylarová.

Proč název Pocta tvůrcům?

Název koncertu Pocta tvůrcům byl převzat z díla Zdeňka Lukáše, kde pod tímto názvem uslyšíme jeho tři vokální skladby Michelangelo, Rembrant a Picasso. Nabídneme klenoty české písňové tvorby jako jsou Moravské dvojzpěvy Antonína Dvořáka, píseň Kačena Divoká od Leoše Janáčka, Mezizpěv z Her o Marii „Sestra Paskalina“ od Bohuslava Martinů a další. Dobrovolné vstupné je určeno na podporu projektu obnovy dobříšských varhan.

autor článku: Ivo Kylar a redakce DA