Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Kulturní dům v Dobříši zve na zářijové akce

přidáno: 29. 08. 2018

Dobříšský kulturní dům nabídne na podzim hned několik koncertů, vernisáží i výstav. O jaké konkrétní akce se jedná se dozvíte v dnešním článku.

11. září:  Nahoru dolů - divadelní představení - Podbrdské národní divadlo

Nečekané stěhování, sedm postav, které nejsou nikdy v tu správnou chvíli na tom správném místě. Autorská situační komedie v podání místního činoherního souboru. Společenský sál KD, úterý 11. září od 19:30 hod. Vstupné: 100,- Kč. Více informací na stránkách divadla.

12. září: Vernisáž výstavy - Stanislav Kadlec „Krajiny brdské a šumavské“ (technika suchého pastelu)

Stanislav Kadlec se narodil v r. 1951 v Příbrami. Do svých 22 let žil v Jincích a od roku 1973 žije v Sedlčanech. Maluje od svých 15 let. Později se věnuje malbě abstraktních obrazů přírody. Začal rozlišovat přírodu na vnější - konkrétní a vnitřní, kterou můžeme vnímat jen svou intuicí. Ve své tvorbě se věnuje malování přírody rodných Brd, Šumavy a Sedlčanska. Maluje lesy, rybníky, slatě, květiny, louky a jiné části krajiny, ze kterých se snaží vědomě či intuitivně složit obraz. K vyjádření používá olejové barvy, akryly, uhel, tužky, nejvíce však suché pastely. Tato technika mu umožňuje docílení jemných valérů, přechodů a vyjádření atmosféry místa. Také mu umožňuje co největší kontakt prstů s kreslící plochou, což umocňuje vnitřní, intuitivní kontakt s obrazem. „Zachovávám sice kompozici, ale více si přeji, aby z obrazů byla cítit radost z malování - a o tu se chci podělit s divákem. Mé obrazy jsou prostorem otevřeným pro každého a já Vás do něho zvu“, připojuje k této pozvánce sám malíř. Výstavu zahájí úvodním slovem manželka Jitka Kadlecová a Stanislav Kadlec vám zahraje několik improvizací na klavír. Výstavní sál KD Dobříš. Vernisáž se uskuteční mimořádně ve středu 12. září 2018 od 18:00 hod. Výstava potrvá do neděle 14. října 2018. Otevřeno po – čt 8:30 - 16:00 hod., pátek a sobota zavřeno, ne 14:00 - 16:00 hod. Vstup zdarma!

14. září: Znouzectnost - koncert

Kultovní plzeňská kapela Znouzectnost opět zahraje na Dobříši... Její motto: "To, co děláme, neděláme proto, že bychom chtěli změnit svět. Děláme to proto, aby svět nezměnil nás. Děláme z nouze ctnost.", zůstává aktuální i v dnešní době, a tak Znouze neúnavně skládá, koncertuje a dělá radost svým posluchačům i sobě. Společenský sál KD, pátek 14. září od 20:30 hod. Vstupné: 150,- (předprodej) a 170,- (na místě). Předprodej vstupenek v Trafice u Davida, Dobříš. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše na tel.: 318 521 302.

22. září: Cena města Dobříše - slavnostní předání ceny + koncert

V rámci slavnostního večera bude v zrcadlovém sále zámku Dobříš předána Cena města Dobříše za r. 2017 panu Karlu Kloudovi za celoživotní významnou činnost v oblasti sportu a kultury, panu PhDr. Jaromíru Žákovi za významnou činnost v oblasti výchovy a vzdělávání a panu Vladimíru Procházkovi za celoživotní významnou činnost v oblasti kultury.

Od cca 19:30 hod. zahraje laureátům i všem přítomným hostům na elektrické smyčce dámské trio Inflagranti. Během jejich programu zazní slavné melodie z klasiky, rocku i popu ve vlastních úpravách pro elektrické smyčce.  Zámek Dobříš - zrcadlový sál, sobota 22. září 2018 od 19:00 hod. Pro veřejnost vstupné dobrovolné...

30. září: Taneční čaje

Společenské setkání všech bez rozdílu věku. Hrají a zpívají Patronky, Tři v tom a dal... Na všechny se velmi těší pořadatelé z Okrašlovacího spolku Dobříš.

Společenský sál KD, neděle 30. září od 17:00 hod., vstupné dobrovolné.

Připravujeme na říjen:

12. října. - Slet bubeníků - Již posedmnácté bude republikou křižovat ojedinělý putovní koncert - festival Slet bubeníků. Jen jednou do roka se sejde parta bubeníků, aby nadchla publikum každého věku a vyznání. Sto let Slet je podtitul letošního ročníku Sletu bubeníků, kterým hudebníci připomenout stoleté výročí republiky a v hudbě se porozhlédnout po rytmickém dědictví národů střední Evropy. Sestava 2018 - Pavel Fajt, Miloš Vacík, Pavel Koudelka, Tomáš Reindl, Mikoláš Chadima, Petr Gavlas. Předprodej vstupenek (270,-; 300,-) od 11. září 2018 v Trafice u Davida. Rezervace vstupenek pro zájemce, kteří nejsou z Dobříše na tel.: 318521302.

Těšit se můžete v říjnu i na vernisáž výstavy Květy Čapkové,  divadelní představení  Doma u Hitlerů nebo na koncert Sto zvířat.

autor článku: Jindřiška Kastnerová