Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Oslavte Velikonoce na Zámku Dobříš

přidáno: 22. 03. 2018

Svátky jara, které letos spadají na přelom března a dubna, přivítá malebný zámek Dobříš velikonočními prohlídkami.

V tematicky vyzdobené zámecké expozici se návštěvníci seznámí s tradicemi a zvyky, děti se mohou těšit na hádanky, říkadla i sladkou odměnu. „Každoročně se snažíme tematicky vyzdobit interiér, aby u nás návštěvníci o svátcích nasáli příjemnou jarní atmosféru. Během prohlídky se v hostinské části zámku seznámí vedle základních faktů o historii zámku i se zajímavostmi o symbolech a významu Velikonoc,“ říká k programu Dagmar Veselá ze zámku Dobříš.

Prohlídky pro celou rodinu

Pro zvídavé děti budou v expozici přichystané jarní hádanky a rébusy a v případě zájmu s nimi rodiče během Velikonoc mohou navštívit i strašidelné přízraky v půdních prostorách zámku. „Prohlídky jarní expozice trvají kolem třiceti minut, takže je i menší návštěvníci zvládnou. Případní historičtí nadšenci mohou pokračovat další půlhodinku i do reprezentačních prostor s klasickým zámeckým výkladem,“ sděluje Dagmar Veselá.

Sobotní velikonoční koncert

Velikonoční program na zámku Dobříš bude letos probíhat i ve večerních hodinách. V sobotu 31. března od 19 hodin se v Zrcadlovém sále uskuteční velikonoční koncert v podání předních českých hudebníků a pěvců s repertoárem se skladbami od H. Handla, W. A. Mozarta, A. Dvořáka, B. Smetany a dalších skladatelů. „Zámek v Dobříši patří k mým oblíbeným a o to raději zde budu vystupovat. Koncert bude zaměřen na velikonoční téma a věřím, že posluchači ocení jak Katku Englichovou, která patří ke světovým harfistkám, tak i sopranistku Alžbětu Poláčkovou,“ říká přední český barytonista Vratislav Kříž, který na koncertu také vystoupí. Trojici umělců doplní klavírista Jaroslav Šaroun.

O Velikonočím pondělí bude zámek uzavřen

Velikonoční prohlídky na zámku budou probíhat od čtvrtka 29. března do neděle 1. dubna každou hodinuO Velikonočním pondělí 2. dubna bude zámek uzavřen. Vstupenky na velikonoční koncert v hodnotě 250 Kč jsou už nyní v prodeji na pokladně. Více informací na www.zamekdobris.cz.

autor článku: Michaela Rozšafná a redakce DA