Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Chcete zavítat do zámeckého pekla? Přihlaste se už teď!

přidáno: 12. 11. 2017

Ještě než v úterý 5. prosince dorazí čerti v doprovodu Mikuláše a anděla do domácností s dětmi, mohou děti s rodiči přijít za čerty do pekla v prostorách někdejších pivovarských sklepů na zámku Dobříš. Barokní sklepení, které evokuje atmosféru opravdového pekla, ovládnou čerti v neděli 3. prosince od 11 do 19 hod.

„Pekelné podsvětí ve sklepení na zámku Dobříš připravujeme pro děti od 10 let už několik let. Také letos se můžou těšit na opravdové peklo se vším, co k němu patří. Čertice a čerti pod vedením Lucifera budu mít k dispozici knihu hříchů, ve které nechybí sebemenší prohřešek, pekelné prostředí podtrhnou také ohnivé a zvukové efekty a mnoho rekvizit,“ říká Michal Járka z pořadatelské organizace Brdský zálesák.

Návštěva zámeckého pekla bude umožněna výhradně předem objednaným zájemcům. Rezervaci na konkrétní hodinu mohou provést na pokladně zámku Dobříš nebo na tel. 318 521 240 od čtvrtka 7. listopadu. „Kdo přijde bez rezervace, musí počítat s dlouhým čekáním a může se stát, že se do pekla nedostane vůbec. Návštěva pekla bude koncipovaná jako speciální prohlídkový okruh, který bude přístupný po 15 minutách vždy maximálně šestnácti návštěvníkům,“ informuje Járka.

Podle jeho slov mohou rodiče dětí, které se odváží do strašidelného pekla přijít, nechat svým ratolestem balíček pro Lucifera na pokladně zámku Dobříš. Přinést ho můžou v pátek 1. prosince mezi 12. a 16. hodinou. Na místě zároveň vyplní formulář o kladných a záporných dovednostech a vlastnostech svých dětí. „Formulář využije Lucifer v pekle při rozhovoru s dětmi a díky konkrétním informacím je pak může pochválit nebo naopak dětem vyčinit a upozornit na jejich neřesti,“ říká pořadatel pekla na zámku.

Jednotné vstupné do pekla je 60 Kč, předání balíčku Luciferem stojí 50 Kč. Vstup do pekla není vhodný pro lidi se sníženou pohyblivostí a pro rodiče s kočárky. Přístup bude návštěvníkům umožněn od dolní brány francouzské zahrady u hráze rybníka Koryto. Směrové ukazatele budou umístěny od brány do zámku Dobříš.

autor článku: Michaela Rozšafná