Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Zámek Dobříš láká na podzimní prohlídky

přidáno: 21. 10. 2016

Listí na stromech se zbarvuje, rána jsou chladná a příroda nadobro oblékla podzimní kabát. I v těchto měsících ale můžete vyrazit na příjemný výlet po českých památkách. Na zámku Dobříš mají otevřeno denně kromě pondělí a do konce října se můžete pokochat i procházkou ve francouzském parku.

V měsíci říjnu nabízí zámek Dobříš také zvýhodněné balíčky vstupného pro školy, školky a pro zájezdy seniorů. Pro skupiny z mateřských školek a prvního stupně základní školy je k dispozici balíček zahrnující půlhodinovou prohlídku zámecké expozice, Dobříšské přízraky se strašidly, čerty a vodníky a návštěvu francouzského parku. „Pro děti z mateřských škol vyjde tento balíček na 60 korun, pro malé školáky nabízíme balíček za 90 korun,“ říká Dagmar Veselá ze zámku Dobříš. Žáci z druhého stupně zaplatí za prohlídku celé expozice a francouzského parku 90 korun.

Součástí výhodného balíčku pro seniory je podle Veselé rovněž kompletní hodinová prohlídka zámecké expozice a vstup do francouzského parku. „Pro jednoho návštěvníka vyjde nabídka na 90 korun. Prohlídka zámku zahrnuje povídání o historii zámku a o Domovu spisovatelů, pánské a dámské salóny, spisovatelský pokoj a reprezentační sály včetně Zrcadlového sálu. Ve francouzském parku si návštěvníci odpočinou při podzimní procházce, posedí na lavičce a mohou také zhlédnout oboru s Jelenci běloocasými,“ informuje Dagmar Veselá.

Pro ostatní návštěvníky je zámek Dobříš otevřen denně kromě pondělí od 8:00 do 16:30. Kromě francouzského parku a prohlídkových okruhů je veřejnosti otevřena také Galerie JCM s aktuální výstavou Ve znamení tří deklarací. „Konkrétní časy prohlídek naleznou návštěvníci vždy týden dopředu na webových stránkách,“ dodává Veselá. I v podzimních měsících je přístupná také zámecká restaurace a přírodní třicetihektarový anglický park. 

autor článku: Michaela Rozšafná