Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Ještě než začnou divadelní prázdniny

přidáno: 30. 05. 2017

Stejně jako tento měsíc vám Divadlo A. Dvořáka Příbram přinese mnoho zábavy i v červnu, kdy máte poslední možnost navštívit naše divadlo ještě před prázdninami.

Hned 1. června uvedeme předpremiéru představení Dvě noci na Karlštejně od Divadla Kalich. A rozhodně neuvidíte Otce vlasti. A o co vlastně půjde? Iveta je nejlepší česká manželka. Všude dokázala vždycky sehnat český knedlík. V Kanadě, kde žila s českým hokejistou, na Seychelách, kde žila s uprchlým kontroverzním podnikatelem i na Antarktidě, kde žila s elitním vědcem. Proto si ji také bere nejmocnější muž Čech - velkopaštikář Boris. Boris si myslí, že má úroveň a není jen zbohatlík. Je osvícený jako Karel IV. Svatba s Ivetou tak může být jen na Karlštejně a svatební noc jen v Karlově komnatě. A přes den golf na zdejším hřišti. Boris miluje golf, stejně jako jeho svědek Vojtěch, celebrita kosmonaut, který se právě vrátil z mise na Marsu, stejně jako družička Ivety Marika, dcera stavitele golfových hřišť. Všichni mají svůj hendikep…. Hrají V. Kopta, L. Benešová, i. Chmela, J. Bernášková. Režie David Drábek.

Na skvělé historky, nové příběhy a zážitky z cest Miroslava Donutila se můžete těšit první úterý v měsíci, a to 6. června. Vtipné komentáře, které mají nadhled i osobitý humor, kterým se Miroslav vyznačuje, se často dotýkají jeho přátel či kolegů. A to není všechno. Celý večer doprovází hudba ze zpívaných titulů pana Donutila: Balada pro banditu, Písničky z provázku a Ten báječnej mužskej svět.

 

Od začátku února 2017 probíhá v našem divadle Divácká anketa, ve které návštěvníci hlasují o herečku a herce roku 2016, neúspěšnější premiéře 2015-2016 a o zvláštním ocenění mimodivadelní akce. Její vyhlášení proběhne 21. června, při velmi úspěšném představení Obsluhoval jsem anglického krále.  Hra Obsluhoval jsem anglického krále, měla premiéry 26. a 28. dubna a je opravdu výjimečná. Devatenáct herců hraje celkem devadesát čtyři rolí. Švadleny měly opravdu co dělat. A v zákulisí je při každém představení pořádně rušno. Vlásenkářky a maskérky pomáhají garderobiérkám, někteří herci se musejí do kostýmů oblékat sami a ti, co zrovna nejsou na scéně, pomáhají těm ostatním. Člověk by si řekl, že se takovýto zákulisní ,,chaos“ musí promítnout v samotné hře, ale opak je pravdou. Přijďte se přesvědčit sami!


A když jsme u těch premiér, tak v červnu bude další. Arabská noc – je hra pro pět herců, podobající se mýtu, vyprávěná netradiční divadelní formou. Klidně se usaďte a poslouchejte. Bude to neobvyklý divadelní zážitek, který probudí vaši fantazii.  Hrají V. Senič, F. Müller, P. Florián, I. Krmíčková a D. Šišková. Režie Alžběta Burianová. 


Člověk získává 80 procent informací zrakem. Bez něho jsou najednou chutě výraznější, zvuky hlasitější, hmatové vjemy jsou zcela jiné. Chcete si vyzkoušet, jak vypadá život našich nevidomých spoluobčanů? Jaký je váš hmat, sluch nebo čich, když nevidíte? Jak si osladíte a vypijete kávu? Jak vypadá život uprostřed temnoty, můžete zjistit na benefiční akci Černobílý svět pro nadaci Bílá pastelka, která se bude konat 18. června v prostorách D-klubu i před divadlem. Budete si moci vyzkoušet černou kavárnu, běh s bílou holí, různé soutěže, ukázky výcviku vodících psů a mnoho dalšího. Celým dnem budou provázet hudební skupiny Origami, Pohoda blues, Roofers, Annanna´s, Bacha Baby a Ladies & Gentleman´s. 
Pořádá SONS, z. s. a Divadlo A. Dvořáka Příbram.


Už se těšíte? 
Rezervace vstupenek a více informací na telefonním čísle: 

326 531 250 nebo 773583389
Facebook
Webové stránky

Vstupenky můžete zakoupit i u vás na Dobříši v prodejně MARaCO (nám. Komenského 417)

 

autor článku: Jitka Honischová | obchodní zástupce