Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Tři derniéry, jedna premiéra. To bude únor v příbramském divadle.

přidáno: 28. 01. 2018

Jak už to bývá, musí něco skončit, aby mohlo něco nového začít. V Divadle A. Dvořáka Příbram toho bude v únoru opravdu hodně.

S prvním představením, se kterým se divadlo rozloučí, je Arabská noc. Jedná se o příběh jedné noci vyprávěný velmi neobvyklou divadelní formou, v níž se prolínají myšlenky, sny a konkrétní jednání pěti postav. Pusťte svou fantazii a užijte si nevšední zážitek.

 

Diváci naposledy uvidí i komedii s detektivní zápletkou, která přináší originální příběh i postavy, s názvem Spojovací dveře. Londýnská prostitutka Poopay se zcela nevinně připlete do společnosti podvodníků a také do případu vraždy. Díky němu se prostřednictvím podivuhodného stroje času dostává do minulosti. Ona a další dvě ženy pak svádějí závod s časem a snaží se změnit běh událostí tak, aby zabránily vlastnímu násilnému konci.

 

Derniéra absurdní komedie o manipulaci Narozeniny bude v půlce měsíce. V tomto příběhu manipulují dva neznámí návštěvníci s hlavním hrdinou Stanleym, žijícím v podnájmu u manželů Bolesových. Nutí ho oslavit narozeniny, které ve skutečnosti nemá.

 

Habaďůra. To je novinka, na níž se návštěvníci divadla můžou těšit 22. února. Jak už název komedie napovídá, jde tady o velkolepý podfuk. Dosud spořádaný občan Eric Swan odhalil trhliny v systému sociálních dávek a začal je mazaně využívat. Manželka Linda však brzy objeví v jeho skříni dámské prádlo nadměrných velikostí a je odhodlána situaci řešit s odborníkem. Vtom se dostaví kontrolor ze sociálního úřadu, slečna z pohřebního ústavu a navíc jeden z nájemníků chystá svatbu… Zkrátka na obzoru je hned několik katastrof! Pod taktovkou režiséra Milana Schejbala hrají J. Konečný, I. Krmíčková, F. Müller, P, Florián, J. Vlach, D. Šišková, L. Typlt, R. Tyleček, K. Fixová, E. Dohnalová.

Děti se pobaví při představení Ať žijí strašidla. A pro ty, kteří si rádi zajdou do D-klubu je připravený večer plný ochutnávek zabijačkových specialit, koncert Jakuba Šelmecziho a dalších interpretů nebo třeba přednáška spojená s besedou o tajemných místech Příbramska.

V únoru si na své přijde opravdu každý! 

autor článku: Jitka Honischová | Divadlo A. Dvořáka Příbram