Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

Ilustrační foto

Drsná pohádka pro dospělé v KD Dobříš - vstup na vlastní nebezpečí ...

přidáno: 16. 10. 2017

Kulturní dům Dobříš ve spolupráci s DS Křoví představí už tuto středu 18. října od 19:30 hod. divadelní hru s názvem: Konec Švandy aneb Hvězda padá z Mostu. Drsná pohádka pro dospělé o kamarádech, hercích, manažerech, showbyznysu, divých ženách i mužích a tak vůbec.

Jak to je s tím Strakonickým dudákem v Křoví?

Ve čtvrtek 18. října můžete vidět reprízu nové, autorské hry DS Křoví Standa Dudek, aneb Hvězda padá z Mostu. Autor Jiří Hladovec přiznává inspiraci Tylovou báchorkou Strakonický dudák.

Kdo ovšem jde na Tyla, bude zklamán:
Švanda: Dorotko… 
Dorotka: Švando, já ti věřím! Ach, ty ani nevíš, co bych pro tebe učinila.

Tímto Tylovým závěrem hra začíná. Začíná v herecké šatně oblastního divadla. Herec hrající Švandu- Standa, se vydává na cestu ke štěstí a slávě daleko od svých blízkých. Ve společnosti divých mužů i žen, manažerů, pod tlakem hypoték, svodů i medií nevidí, že to co hledá vlastně už měl a může lehce ztratit. Takže to vlastně není jen příběh Strakonického dudáky, Standy Dudka, nebo autora Jiřího Hladovce. Je to takový pohádkový příběh z reálného života, který jsme všichni někde v okolí viděli nebo i zažili. A když ne, tak jedině dobře! Jak řekla jedna divačka: “Každý holt máme někde svého Jidáše a co bude dál, je na nás.“ 


Je to nekorektní a místy vulgární báchorka s divými muži a ženami, černá komedie, u které se někdy nedá smát a občas stydne krev v žilách. Přežijete-li do konce, nejspíš odpustíte, pochopíte a možná se i zasmějete. Rychlé střihy ze života Standy Dudka svérazně režíruje Dana Radová a atmosféru podkresluje skvělá hudba Honzy Ponocného a jeho Cirkusu Ponorka. 

autor článku: Dana Radová a KS Křoví