Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

Ilustrační foto

Petra Janů a Jablkoň vystoupí v Příbrami

přidáno: 23. 10. 2017

Česká skupina Jablkoň nebo populární zpěvačka Petra Janů navštíví příbramské divadlo. Oba koncerty se konají hned den po sobě. Jablkoň - 24. října a Patra Janů - 25. října.

Petra Janů svou uměleckou dráhu započala v roce 1972, kdy vystupovala v divadle Semafor. V roce 1980 vydala album „Exploduj!“ a stala se ojedinělou rockerkou na české hudební scéně. Petra získala i ocenění „Zlatý slavík“. S doprovodnou skupinou Amsterdam vystupuje od roku 2015. A co jí vedlo k tomu se s Amsterdamem spojit? Napadlo to Romana Štefla, který pro mě v devadesátých letech produkoval desku „Album“. Amsterdam kdysi dávno doprovázel i Ilonu Csákovou, pak se kluci rozutekli a po letech zase sešli. Ve výběru možných adeptek na zpěvačku jsem jim tak nějak vypadla já. Mně se ten nápad docela zamlouval. Přišla jsem za nimi na zkoušku, zazpívala pár písniček a byla ruka v rukávu. Rozhodně jsem udělala dobře. Na koncerty s nimi se těším, moc mě to baví,“ říká zpěvačka v jednom z rozhovorů pro magazín Revue.

Jablkoň se pohybuje na hranících moderní vážné hudby a popu. Skupina vznikla před více než třiceti lety a v současné době hraje v této sestavě: Michal Němec (jediný zakládající člen) – zpěv, kytara; Martin Carvan – kytary, sbor; Johnny Judl – fagot, baskytara, elektrická kytara, sbor; Petr Chlouba – bicí, perkuse, sbor; Marie Puttnerová - zpěv.

Koncert Jablkoň v Příbrami už v úterý 24. října.

autor článku: Jitka Honischová | Příbramské divadlo A. Dvořáka