Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Páteční večer v Kníně byl ve znamení Arakain!

přidáno: 25. 07. 2018

Fanoušci české metalové skupiny Arakain z Dobříšska a okolí se v pátek sešli v letním kině Nový Knín, kam se skupina podívala úplně poprvé. Koncert vypukl v 19:00 hodin, ale na Arakain a Lucii Bílou si návštěvníci museli ještě hodinu počkat. Každopádně to nikomu nevadilo, protože čekání na kapelu krátili velmi nadaní předskokani, kteří koncertovali s Arakainem již v minulosti.

V pátek se podle slov zpěváka Honzy Toužimského skupina Arakain poprvé podívala a zahrála si v knínském letním kině. Koncert měl skvělou atmosféru. Jako předskokani si zahrála kapela Menhir a skupina si vzala na bedra úkol, který se jim povedlo dokonale splnit. Když přišli na scénu členi skupiny Arakain, tak návštěvníci byli již, jak se říká, úplně rozjetí. Nejprve zahrála několik písniček samotná kapela, ale pak Toužimský pozval na podium Lucii Bílou a na pár písniček si koncert užíval ze zákulisí. Opravdová dokonalost ale nastala, když se znovu vrátil na stage a jejich hlasy se spojily. Po dvou hodinách nastalo to, čeho se všichni báli. Byl konec a myslíme, že zakončit to peckou, jakou je „Láska je láska“ v metalové úpravě, nemělo chybu. Mezitím, co se tvořila fronta u stánku s andělíčky Lucie Bílé a triček, náramků apod. od skupiny Arakain, tak jsme spěchali za Honzou Toužimským, kterého jsme trochu vyzpovídali:

Byl jste někdy tady na Dobříšsku? Znáte nějaké zdejší památky?

Mě se to úplně slejvá. Vždycky někam jedeme a mě se to už tak míchá. Je to šílený. Památky? Vůbec netuším. My přijedeme za tmy, odjedem za tmy. (smích) Ne, opravdu, tady v tom období festivalů je to opravdu tak, že přes den stíháme klidně dva až tři koncerty. Takže někam přiletíme, zahrajeme a odletíme. Nemáme absolutně čas se dostat někam na nějaké památky nebo kouknout po okolí, což bychom třeba rádi, ale nedá se to časově vůbec stihnout.

Daří se Vám během koncerty našlapaného léta i odpočívat?

Já odpočívám tak trošičku aktivně, mezi koncerty jezdím na motorce. Takže si vždycky oddechnu od toho tím, že prostě vyrazím na další koncert na motorce, která mě vždycky úplně vyčistí tu hlavu. Je prostě naprosto ideální záležitost takhle si vyvětrat  hlavu od lidí a od všeho ostatního.

Jak jste si užil dnešní koncert?

Byl skvělý, moc mě překvapilo publikum. Opravdu si nepamatuji, že bychom tady v Kníně někdy hráli. Myslím, že jsme tady hráli poprvé. Nevím, musel bych se kouknout zpět do historie, ale mám takový tušení, že ne. Možná někde v Novém Kníně v kulurním domě, ale na tomhle místě poprvé.

Co říkáte na předskokany?

Já je znám, protože s námi kapela Menhir jela jedno celé turné a je skvělá!

Chtěl byste se sem někdy vrátit?

Moc rádi, kéž by zase příští rok. Když jsou tu takhle skvělí lidi, tak bych sem jezdil pořád.

autor článku: Natálie Matějková