Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Další ročník Summer festu je tady!

přidáno: 27. 06. 2019

I letos vystoupí v Dobříši v rámci Summer festu spousta kapel. Návštěvníci se mohou těšit například na skupinu Cocoman & Solid Vibes, Kurtizány z 25. Avenue a chybět nebude ani dobříšská kapela Wocaties Band. Festival se bude konat v dobříšském skateparku.

Poslední červencový víkend bude na Dobříši patřit dobré muzice. I toto léto přijedou na Summer fest Dobříš zahrát skvělé kapely, na které se určitě vyplatí přijít. Nenechte si ujít koncert rockových Kurtizán z 25. Avenue či skvělého písničkáře Pokáče a reggae legendy Cocomana, jejichž skladby mají na YouTube miliony zhlédnutí. Festival se bude konat v dobříšském skateparku.

 

Program festivalu:

Pátek 26. 7.

19:30 - 20:30              Wocaties band (Dobříš)

21:20 - 22:35              Kurtizány z 25. Avenue (Praha)

23:15 - 00:30              Cocoman & Solid Vibes (Praha)                                                                                 

Sobota 27. 7.

19:00 - 20:00             IN4MATION (Vamberk)    

20:50 - 22:00             Pokáč (Praha)

22:40 - 23:40             Fred Madison (Brno)

 

Kapely:

Kurtizány z 25. Avenue - rock; pátek  21:20

Kultovní skupina 90. let v čele s Tomášem Varteckým je stálicí v českých klubech a na letních festivalech. V nové sestavě s Danem Kurzem za mikrofonem se kapela nachází v životní formě.  V roce 2017 si kapelu vybrali němečtí Rammstein jako předkapelu pro svůj pražský dvojkoncert v O2 Aréně.

Pražská kapela Kurtizány z 25. avenue vznikla v roce 1989. Zakládajícími členy byli Simon (zpěv), Viking (bicí) a Tomáš Vartecký (kytara). Skupina vykrystalizovala z podhoubí legendárního strahovského klubu 007.  A stále platí, že K25A jsou: Rock a zase rock. Orgie kytarových riffů, temné melodie a chytlavé texty. V současné době hrají ve složení: Tomáš Vartecký (zpěv, kytara), Dan Kurz (zpěv), Marek Macháček (bicí), Janík Rupprich (basa, vokál)

Cocoman & Solid Vibes - reggae; pátek 23:15

COCOMAN (Adam Lanči) - na hudební scéně je aktivní přes deset let a za tu dobu se stihl inkarnovat do spousty různých rolí. Byl dreadatým reggae zpěvákem jamajského střihu, zamyšleným folkařem s kytarou na svých akustických shows, divoce tančícím DJem a tvůrcem v EDM projektu Sirene Factory, šíleným chemikem z formace Nevereš, nebo třeba šedou eminencí Coco Jammin – produkce, která stojí za plným pytlem zásadních tuzemských reggae nahrávek posledních let.

Za svůj muzikální workoholismus zvládl získat i dvě žánrové ceny Anděl, zahrát si na většině velkých tuzemských festivalů a nejednou reprezentovat i za hranicemi. Jako zpěvák nebo producent vydal několik desek a hromady singlů. I ti, kteří se o tento žánr příliš nezajímají možná narazili na jeho nejpopulárnější písně - Tak už to bal s Dr.Karym a Jedna Láska - obě na youtube vysoce překračují hranici 1.000.000 shlédnutí. 

Bezprostřední pozitvní energie - to je základ každého koncertu. Cocoman servíruje šťavnatý hudební mix plný výživných českých textů a do jeho hudebního víření stejně přirozeně zapadá folková litanie, moderní reggae nebo karnevalové EDM. Každá show je cestou ke kernevalovému šílenství. Aby každý odcházel alespoň o kousek výše. Vystoupí se svou doprovodnou kapelou Solid Vibes. https://www.cocoman.cz/

Pokáč – folk-rock; sobota 20:50

Pokáč, vlastním jménem Ing. Jan Pokorný, je český písničkář a textař hrající na kytaru a ukulele. Patří mezi první české interprety propagující svou hudební tvorbu na portálu YouTube. Ocenění Zlatá deska za debutové album Vlasy, nominace na Objev roku 2017 v cenách Anděl a anketě Český Slavík, miliony zhlédnutí na YouTube. Tím vším se (mimo jiné) může písničkář Pokáč pyšnit. V jeho písních zní témata běžného života,  okořeněná  o ironii, sarkasmus a nadsázku. Mezi jeho nejznámější skladby patří: Vymlácený entry, Co z tebe bude, Mám doma kočku, V lese, či Rád chodím na poštu. https://pokac.cz/

IN4MATION - grunge - schlager; sobota 19:00

Tříčlenná kapela In4mation z východočeského Vamberku čerpá především z odkazu amerických kapel devadesátých let. Na konci minulého roku na sebe upozornila novým videoklipem k písni Stay There. Je to její první výrazný počin. Zvuk kapely, která se inspirovala americkým grungem, svou melancholií koresponduje s atmosférou podzimních nálad. „Je to našlápnutá kytarovka navazující na americké rockové kapely devadesátých let se zapamatovatelným zpěvem,“ charakterizoval klip skupiny In4mation René Tomaides ze spřízněné kapely Noví lidé. https://bandzone.cz/in4mation

Fred Madison - indie-elektro-pop; sobota  22:40

Fred Madison je česká, anglicky zpívající, indie-popová kapela původem z Valašského Meziříčí. Skupinu založil v roce 2014 Miroslav Šulák, který je zároveň autorem hudby a textů písní. Název kapely je inspirován postavou z filmu Lost Highway režiséra Davida Lynche. Indie zvuk, zasněná atmosféra, protančené botky, niterné pocity, láska i úzkost z ní. Trendy elektronická hudba s citlivou duší. Tak se dá popsat tvorba kapely, která hraje ve složení Miroslav Šulák, Martin Janírek a Adam Koš. Milan Cais z Tatabojs o nich řekl: “Fred Madison vnímám už docela dlouho jako takovou nadějnou jiskru chytrýho popu, která by mohla zažehnout něco většího...http://www.bumbumsatori.org/artists/fred-madison/

Wocaties Band - pop-rock; pátek 19:30

Program doplní oblíbená kapela z dobříšské líhně... Wocaties Band, který vznikl na půdě zdejší umělecké školy, již řadu let dělá radost účastníkům nejrůznějších hudebních a společenských akcí kvalitní interpretací známých skladeb českého a svétového popu a rocku.

Vstupné na oba dva dny (sobota a neděle) činí 250 Kč. Jednodenní vstupné na pátek nebo sobotu je 180 Kč. Předprodej vstupenek v trafice U Davida, Dobříš a také na místě.

autor článku: Jindřiška Kastnerová | KD Dobříš