Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

Ilustrační foto

Na panáka do Muzea Dobříš

přidáno: 15. 06. 2018

Nemyslete si, že vás nabádáme k požívání alkoholických nápojů na půdě muzea. „Dáme panáka“ je název dočasné výstavy, o kterou je až do konce srpna zpestřena stálá expozice Muzea Dobříš.

Muzeum Dobříš zahájilo letošní sezonu Retro výstavou a v souvislosti s několika významnými státními výročími v tomto stylu pokračuje i nadále. Po Retro výstavě následovala výstava historických motocyklů a nyní se vracíme do dětství v dobách socialismu.

Nová expozice pod názvem „Dáme panáka“

Vzpomenete si, jak jste trávili volný čas vy jako děti? Jaké hračky jste nutně museli mít a jaké hry byly tou nejlepší volnočasovou aktivitou? Pár takových si můžete připomenout právě nyní v Muzeu Dobříš za cenu běžného vstupného, a to po celé prázdniny až do konce srpna. Nepochybujeme, že si při zhlédnutí výstavy každý tak trochu s úsměvem na rtu a špetkou nostalgie zavzpomíná. A kdy jindy než o prázdninách se hodí odtrhnout děti od počítačů a tabletů a ukázat jim, že volný čas lze trávit i jiným způsobem? Kdoví, třeba je to bude bavit jako tehdy vás. Pro nadšence, kteří výstavu motocyklů nestihli, máme dobrou zprávu, protože několik krásných kousků jsme pro velký zájem v expozici ponechali.

autor článku: Iveta Šedivá | Muzeum Dobříš