Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Kryštof Michal: Dobříš a okolí je krajina mého dětství

přidáno: 21. 05. 2016

Už dnes vypuknout v našem městě očekávané Dobříšské májové slavnosti. Jedním z hlavních hudebních hostů je kapela Portless v čele s frontmanem skupiny Kryštofem Michalem. Přinášíme vám s ním krátký rozhovor nejen o tom, jak je to s kapelou Support Lesbiens.

Kryštofe, těšíte se do Dobříše?

Těšíme se moc! Já obzvlášť! Rad se hlásím k faktu, ze Dobříš a okolí je krajina mého dětství! Moje maminka je z Dobříše... pamatuji, že ještě okolo roku 1978 (v mých 4 letech) jsme slavili Vánoce v domě, který stál přímo na náměstí u autobusového nádraží. Pak se děda s babi přestěhovali ke kulturáku ve Starý Huti. Tam jsem toho zažil opravdu hodně. Krásné dětství v době, kdy Huť a Dobříš ještě žádná dálnice nedělila!

Co děláte, když zrovna nejste s kapelou na koncertech?

Je toho hodně - děti, rodina, zábava... A i když člověk není fyzicky s kapelou, tak to neznamená, že pro tu kapelu něco stále nedělá. Teď jsme zrovna s klukama měli takový „S tebou mě baví svět" na jedné šumavské chaloupce. Po cestě zpět jsme míjeli Dobříš a já s dětmi projížděl okolí a ukazoval jim, kde jsem vyrůstal, kde žila jejich babička a podobně.. S dětmi si člověk na příliš volného času nestěžuje.

Jak to vlastně bylo se Support Lesbiens (SL)? Proč už nehrajete pod tímto názvem?

Nehrajeme jako SL, protože SL zanikli a rozpadli se v roce 2012. Dohoda byla, ze nebudeme nadále značku používat a že já i Hynek si případně vytvoříme nove formace s novými názvy. My jsme tuto dohodu dodrželi a založili jsme Portless, Hynek ji porušil. Že jsme skončili u soudu je opět a zase jenom jeho rozhodnuti, neboť žádnou žádost o nápravu, či dohodu o řešení nereflektoval.

Teď - skoro po čtyřech letech - je rozsudek na světě. Hynek byl odsouzen za zpronevěru, odvolal se a prohrál. Rozsudek první instance se tak stal pravomocným a Hynek je odsouzen.

Okamžik, kdy SL jako jméno kapely zmizí ze světa, se kvapem blíží. Pro nás ta kapela už čtyři roky neexistuje.

autor článku: KS Dobříš