Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Olga Lounová prozradila, co jí motivuje sportovat a koho obdivuje

přidáno: 19. 05. 2020

Zpěvačka a herečka Olga Lounová navštívila o víkendu běžecký závod Penzion Cup u Obořiště. Svou účastí přijela podpořit první sportovní akci na Dobříšsku, která se tu po vypuknutí pandemie koronaviru povedla zorganizovat.

Olga Lounová je oblíbenou českou zpěvačkou, která má na svém kontě mnoho českých i zahraničních hitů. Na Příbramsku jsme ji mohli, díky agentuře VDN Promo se kterou spolupracuje, vidět už několikrát. Během závodu, který se konal na Penzionu Nový rybník jsme se jí tak zeptali na pár otázek ohledně její vztahu ke sportu a k našemu kraji.

Olgo, jaký máte vztah k běhu a k závodům?

Já běhám jen rekreačně. Závod fakt ne.

Přiznám se, že závod je pro mě trauma. Jednou jsem běžela nějaký závod jako dítě a to mi stačilo. Běžela jsem tenkrát jako první, ale protože jsem si neuměla rozložit síly, tak mě před koncem předběhly jiné dvě děti. Dostala jsem tenkrát takový hezký broušený pohár, ale stejně jsem se zařekla, že závodit v běhu už nikdy nebudu.

Obdivuji všechny závodníky, za to jaké podávají výkony.

Sportu se ale věnujete celkem aktivně, je to tak?

Jo, to jo. Dělám a zkouším různé sporty, i běhání mám ráda, jen ty závody mě nebaví. A moc ráda koukám na profesionální sportovce. Obdivuju je.

Agentura VDN Promo pozvala na Penzion Cup, kromě zpěvačky a herečky Olgy Lounové, také hokejistu Jaromíra Jágra. Oba obdivovali skvělé výkony závodníků a pozdravili se také s účastníkem závodu a naším atletickým vícebojařem Romanem Šebrlem.

(foto: Karolína Šejnová) 

Co je pro Vás motivací k aktivnímu sportování?

Motivuje mě fakt, že potřebuju mít opravdu dobrou kondici na koncerty. Třeba v létě mívám i tři koncerty za den. Když je pak dusno a já na velkém pódiu nachodím i 8 000 kroků, bez tréninku bych to neudýchala. Chci předat lidem nějakou energii a k tomu je potřeba koncert nejen odzpívat, ale taky udělat show, uběhat to, uskákat a celé to udýchat.

Znáte tady okolí Dobříše?

Znám, protože díky VDN Promo už jsem tady několikrát vystupovala. Moc se mi tu líbí, je tu krásně a mám to tu ráda.

Jak říkáte, díky spolupráci s agenturou VDN Promo, jste v našem kraji vystupovala už několikrát.

Vzpomínáte si na svůj první koncert právě tady u nás, který se konal v Příbrami v roce 2015 a byl součástí Galavečera populární hudby a začátky spolupráce s agenturou?

Vzpomínám si velmi dobře a nikdy na něj nezapomenu. Už od první chvíle, kdy mi Petr Větrovský zavolal s nabídkou vystoupení, se mi líbil jeho milý a profesionální přístup.

Přijel za mnou, natáčeli jsme upoutávku a vše bylo perfektně připraveno a zorganizováno. Celá akce byla opravdu moc krásná. Před vstupem do haly na nás čekal červený koberec, vše bylo perfektní. Nejen já, ale i Karel Gott byl tenkrát velmi spokojený.

Olgo, máme pro Vás rychlý kvíz na závěr našeho rozhovoru:

  • Kolo nebo běh?

Koloběžka.

  • Lyže nebo snowboard?

Lyže. Jak se v dětství naučíš na dvě nohy, tak svázat je pak v jednu mi prostě nejde.

  • Pivo nebo víno?

Pivo teda nepiju vůbec a víno s kolou, ale jen výjimečně a neříkejte to na Moravě.

  • Kočka nebo pes?

Mám teda o něco raději psy.

autor článku: redakce DA