Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

VIDEO: Sto Zvířat - pětadvacetiletý SKAndál

přidáno: 27. 07. 2015

Letos je tomu přesně pětadvacet let od založení skupiny Sto zvířat. Jen dvě z deseti zvířat jsou ty, která stála u zrodu a jen jedna z celého stáda je žena!

Skupina, která byla v Čechách jednou z průkopníků hudebního stylu jménem SKA letos v říjnu oslaví již pětadvacet let své existence. A i když by se mohlo zdát, že ona jediná žena v kapele bude mezi zvířaty ta, která bude kluky rozdělovat, opak je pravdou! „Půvabná a charismatická zpěvačka Jana Jelínková je to, co nás naopak stmeluje a naše kapela je tak pevná jako SKAla," říká zpěvák Honza Kalina o své parťačce, která spolu s ním stála u zrodu Zvířat.

Je to až neuvěřitelné, jak dva mladí lidé, kteří se potkají na škole a řeknou si, že založí kapelu, stojí jeden druhému bok po boku, v té samé kapele a s tím samým elánem, jako když Zvířata vznikala i o pětadvacet let později! A co je ještě neuvěřitelnější? Úspěch, který rok od roku stoupá!

Úspěch se neměří počtem odehraných koncertů, ani vydaných desek. Když jste ale jednou z opravdu mála českých kapel, která odehraje kolem stovky koncertů ročně, pak stojí se nad tím zamyslet. A v případě Sta Zvířat, je to myslím jasné! Svůj úspěch si vydobyli nejen dobrými texty, boky rozhýbající se melodiemi, humorem ale především je na nich vidět, že i po pětadvaceti letech je to stále baví.

A stejně jako s Xindelm X, No Name nebo Čechomorem, tak i s kapelou Sto Zvířat jsme pro Vás připravili krátkou videoreportáž z festivalu České Hrady.

 

autor článku: Barbora Havlíčková, kamera: Jan Musil