Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

dobrisskoaktualne.cz/rozhovory

Rozhovor s majitelem restaurace Statek Svaté Pole

přidáno: 09. 09. 2018

Statek Svaté Pole, který se nachází nedaleko města Dobříš, se stal před pár měsíci výhercem příbramského Food Festivalu. Co je podle majitele restaurace základním pilířem pro fungující podnik?

Jsou to necelé tři měsíce od Příbram Food Festivalu. Zaznamenali jste nějaké návštěvníky, kteří přišli díky Vaší výhře?

Náš rodinný penzion "Statek Svaté Pole" u Dobříše, jsme otevřeli před třemi roky a od té doby stále zaznamenáváme, sice malými krůčky, větší zájem o naše služby. Částečně k tomu pomáhají i takové akce, jako byly food festivaly 2017 a 2018. Loni jsme se jako nováčci umístili na druhém místě, což byla pro nás výzva se prezentovat i letos, kdy jsme, díky hodnocení návštěvníků, odešli jako vítězové mezi zúčastněnými restauracemi. Je to pro nás také závazek.

Vás personál se na Food festivalu prezentoval velmi profesionálně. Jak dlouho spolupracují v takovémto týmu?

Základem týmu je rodina s velkou podporou ostatních zaměstnanců, kteří ve svém životě mají slovo "rodina" rovněž na prvním místě. V dnešní době, kdy se "gastro" ve vzdělání moc nenosí, je rodinný kolektiv výborným základním kamenem pro jakýkoliv restaurační podnik.

Nabízíte i něco jiného mimo výborného jídla ve Vaší restauraci?

Nabízíme nejen restaurační činnost a klidné rodinné prostředí, ale i relaxaci a sportovní vyžití. Bowling s možností využití dětských mantinelů, vnitřního dětského koutku, přebalovacího pultu, vnějšího dětského hřiště s hracími prvky, tenisový kurt, sloužící i jako multifunkční hřiště, stolní tenis a další možnosti her k zapůjčení. Ubytování ve stylově zařízených pokojích a apartmánech. V současnosti připravujeme možnost posezení ve vinném sklípku a pro ubytované malé rodinné saunování. Rostoucí zájem mají noví novomanželé, vše na jednom místě. Připravujeme svatební obřady, hostiny, rauty, catteringy, firemní školení včetně projekční techniky jak v interiéru, tak exteriéru. Vše se snažíme připravovat na míru dle požadavků hosta. V průběhu roku organizujeme tématické večery, ochutnávky vín, rumů a jiných nápojů, kdy stmelujeme chutě jídel s nápoji. Dále Silvestry, Velikonoce, country večery a další.

Na jakou kuchyni se specializujete?

Kuchyně se vyvíjí dle současných trendů a ročních období. Každý den vaříme 2-3 menu a náš stálý jídelníček se snažíme obměňovat. Oba kuchaři jsou kreativní, se zájmem o nové trendy. Nemalou měrou, spolu s dobrým servisem a ostatní nabídkou, vytvářejí stále kvalitnější mozaiku služeb v malé vesničce Svaté Pole. Mezi naše speciality patří vlastní směs pražené kávy.

Dle osobních zkušeností a názorů našich hostů se koncept rodinného penzionu stává stále vyhledávanější. Rodina je dar, který trvá věčně. A že jste ještě nevyzkoušeli úžasné rodinné prostředí a neochutnali báječné jídlo? Máte možnost každý den mimo pondělí od 11:00 hod.

 

Pro aktuální informace ze Statku Svaté Pole sledujte jejich Facebook, kde mimo jiné zveřejnují pravidelně i týdenní menu.

autor článku: Jitka Doubravová