Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšské orlice sbírají medaile po celé republice

přidáno: 09. 05. 2019

Aerobik studio Orel Dobříš v letošním roce odstartovalo již 13. závodní sezónu. Se svými novými sestavami se účastní závodů po celé České republice a vozí jednu medaili za druhou. Jarní sezóna ještě není zdaleka u konce a holkám už teď ve sbírce nechybí zlato, stříbro ani bronz.

V letošní jarní části sezóny reprezentuje Dobříš celkem 6 závodních týmů. Nejmladší benjamínci vystupují v kategorii team show s náčiním, děti, kadeti a junioři v kategorii step aerobiku a tým dospělých v aerobik show. Ani letos pak nechybí speciální taneční tým Zumby. „Celkem máme 78 závodnic ve věku od 5 do 44 let, které trénují 2x – 3x týdně, pod vedením 5 trenérek. Za jarní sezónu máme v plánu objet okolo 20 závodů a v našem kalendáři nechybí ani další akce, vystoupení a exhibice,“ upřesnila vedoucí studia a hlavní trenérka Klára Jandová. Tým trenérek nenechal nic náhodě a hned v lednu dětem zorganizoval víkendové zimní soustředění. Děti tak trénovaly průpravu síly, rychlosti, obratnosti, atletiky, flexibility a ladily své letošní sestavy. Do dvou dnů plných sportovního nasazení se ale vešla i zábava, hry a nechybělo oblíbené přespání v tělocvičně. A že se soustředění vyplatilo, bylo vidět hned na prvních závodech.

Závodní sezona 2019 odstartovala už v lednu

Závodní sezóna v Dobříši odstartovala hned v lednu, kdy se na svůj první závod do Českých Budějovice vydaly nejmladší svěřenkyně. Tým benjamínků se sestavou nazvanou „Vánoční čas“ zabojoval a pod vedením Kamily Paulové přivezl krásné zlaté medaile. Svůj úspěch pak zopakovaly hned v únoru i na závodech v Plzni.

V březnu už pak na závodní plochy nastoupily i týmy závodící ve step aerobiku. Krásné 1. místo ze závodů Žij pohybem v Praze přivezly holky z týmu juniorek, které závodí na stepech se sestavou s názvem Zorba Girls. Jejich trenérkou je Klára Jandová. Na dalším závodě pak získaly holky stříbro a do Kutné Hory si dojely na konci dubna opět pro zlato.

Pozadu nezůstal ani tým kadetek, které vede trenérka Denisa Havlíčková. Pro svou sestavu si děvčata vybrala název Nekonečná show. Závodnice zatím navštívily Nymburk, Prahu, Jičín a Kutnou Horu. Za svou účast se už mohou pyšnit stříbrnými a bronzovými kovy. Nejmladší stepový tým dětí na závodech sbírá cenné zkušenosti a postupně se v žebříčku dostává z posledních míst stále výš a výš. Na jednom ze závodů se svou sestavou Dancing Girls už vyhrála děvčata i stříbrné medaile.

 

Taneční Zumba team, který trénuje pod vedením Radky Ficové, zatím ze dvou závodů vybojoval jednou bronz a jednou bramborové umístění. Nejstaršímu týmu dospělých žen, které závodí s tematickou sestavou Surfařky, zatím první závody nevyšly dle jejich představ, ale i ony mají v plánu v letošní sezóně dovézt do Dobříše cenné kovy a se svou trenérkou Markétou Vodenkovou nezůstat pozadu.

A kde bude možnost vidět dobříšské orelské závodnice všechny pohromadě? V květnu již tradičně vystoupíme se všemi závodnicemi a našimi sestavami na Májových slavnostech města Dobříš společně i s dalšími dětmi z našich sportovních kurzů. Srdečně tímto zveme všechny naše přátelé, příznivce, fanoušky a členy Orla na tuto akci, která se uskuteční 18. května 2019. Jako každý rok máme připravený téměř hodinový blok, ve kterém roztančíme všechny přítomné,“ dodává s úsměvem Klára Jandová

autor článku: Tým lektorů ASOD