Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšské gymnastky sbíraly ke konci roku menší i větší úspěchy i medaile

přidáno: 29. 12. 2022

Sportovní gymnastika Dobříš sbírala úspěchy po celý rok 2022 a ani ke konci roku tomu nebylo jinak. Na závodech zazářily nejmenší gymnastky stejně jako ty starší a zkušenější.

17. listopad - státní svátek a pražský pohár v teamgymu Á hop

Družstvo, takzvané TRIO (max. 5 závodnic, ale na nářadí cvičí vždy jen tři), ve složení Marie Carbochová, Markéta Baudisová, Sofie Laštovková, Sabina Mandová ve dvojboji – akrobacie a trampolína – získalo 3. místo.

27. listopad - byla neděle, pro většinu den odpočinku

Pro nás trenéry a nejmladší dívky brzké ranní vstávání v 5:45 hod., v 6:45 hod. naložit rozhodčí a ujíždět v mlze směr Písek. V 8:00 hod. odregistrovat 3 družstva. V 8:15 hod. porada rozhodčích a trenérů.

V 8:44 hod. jako první na rozcvičení šly nejmladší dívky 2017 - 2014. Ohromná hala a takoví drobkové. Jsou to začínající gymnastky, tak je přeci nic nevyleká. A opravdu, velmi mile nás překvapily. Vše si zapamatovaly a svůj první závod týmů zvládly na velikánskou jedničku. Cvičilo se na akrobacii a na trampolíně. Za to sklidily ohromný potlesk od svých rodičů, kteří je na první závod doprovodili. Byly ve startovním poli nejmladší a skončily na 6. místě. Obtížnost a techniku akro řad kotoulů a hvězd budeme dále pilovat. Za odměnu jim paní Svobodová upekla medaile z perníku se šestkou.

Po nich se představily dívky ročník narození 2011 a mladší. Ty již měly obtížnost vysokou. Skákaly salta, fliky a přemety. Nedopustily se žádného pádu ani velké kompoziční chyby. Odměnou jim je 1. místo a zlatá medaile.

Před polednem nastoupila do haly na rozcvičení nejstarší děvčata ročník narození 2008 a mladší. Se svými akro řadami s přemety a salty se zdařile poprala na obou nářadí i v závodě. A resumé rozhodčích? Těm se naše vystoupení líbila a poslali děvčata na 1. místo pro zlatou medaili. Cestou zpět jsme si trenéři a rozhodčí říkali, že to ranní nedělní vstávání STÁLO ZA TO!!!

10. prosince - poslední závod v tomto kalendářním roce byl mikulášský v Týnci nad Sázavou

Dobříš reprezentovalo 14 dívek od začátečnic až po starší žákyně. Cvičilo se ve volných sestavách s povinnými prvky a šplhalo se do výšky 2,5 m až 5 m na čas. Velkou radost nám udělaly nejmladší dívky, které všechny vyšplhaly, jedna i na 10 bodů za čas 4,0 s. Poprvé cvičily s hudebním doprovodem svá prostná. Ani jedna svou sestavu nespletla. Dalším nářadím byla lavička/kladina pro starší děvčata. Toto ošidné nářadí 10 cm široké a vysoké 110 cm nemají rády nejstarší dívky. Také je pěkně potrápila. Pádu z kladiny se nevyhnula ani jedna. Nejlépe se umístila Terezka Guttenbergová (2011) – 3. místo, 4. místo obsadila Viktorie Svobodová (2017), Hana Hošková (2008) Jana Čechová (2014), Nikol Michelová (2011).

Zbylé umístění najdete na www.gymnastika-dobris.cz.

Pozvánka pro veřejnost: 21. ledna se koná 14. ročník Dobříšského čtyřboje v Sokolovně.

autor článku: Jitka Holcová - Gymnastika Dobříš (redakčně upraveno)