Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Střípky z gymnastiky: Přípravka – chlapci

přidáno: 30. 06. 2020

Předprázdninový příspěvek z dobříšského gymnastiky se tentokrát týká chlapeckého družstva.

Přípravku navštěvuje celkem pět chlapců ve věkovém rozmezí od pěti do osmi let. Kluci trénují pod vedením zkušené cvičitelky paní Marie Michlové a asistentky Mgr. Ilony Květoňové. Učí se především všestrannosti, jako je správné držení těla, běh, rovnováha, výskoky, přeskoky a základní gymnastické prvky. Kluci si zkouší cvičit na různých nářadích, nejvíce je baví „velká trampolína“, kde se vždy po tréninku „vyřádí“.

Součástí je i základní posilování a pohybové hry. Na podzim 2019 někteří absolvovali závody v Týnci nad Sázavou, odkud si Hugo Košek dovezl 1. místo ve své kategorii a ani Víťa Květoň nezůstal se svým výkonem úplně pozadu.

Na jaře jsme se připravovali na závody v Bělé pod Bezdězem, které nám bohužel překazila aktuální situace, stejně jako májové slavnosti, na které kluci nacvičovali společně s družstvem trenérky Terezy Pechové.

Chlapci mají možnost se dotknout různých sportovních odvětví a do budoucna se rozhodnout, kterému sportu se budou věnovat. Naší snahou je, aby tréninky byly hravé a zábavné. Současně se také kluci učí sportovnímu chování, smyslu pro fair play a hlavně také tomu, že sport se dělá nejenom pro vrcholovou úroveň, ale také pro zábavu a potěšení. Sport je jedna z možností, jak dostat děti od počítačů, televizí a hlavně pak bezmyšlenkovitého bloumání po ulicích, které mnohdy ve vyšším věku vyústí v popíjení alkoholu před prodejnami a v parcích našeho města.

autor článku: Kolektiv trenérů Gymnastiky Dobříš