Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Oxygen Příbram veze z Martiniku tři sady medailí

přidáno: 14. 12. 2015

Z prosluněného Martiniku míří do středočeského města Příbram hned tři sady medailí z Mistrovství světa v aerobiku v kategorii Fitness step. Zlato vezou kadetky (11 - 13 let) a stejně tak i seniorky (nad 17 let), které získaly titul mistryň světa již po šesté. Juniorky (14 - 16 let) skončily po finálovém boji druhé.

Seniorskému týmu se letos opravdu dařilo, kromě titulu z mistrovství světa (MS) dokázaly dívky zvítězit i na mistrovství České republiky (MČR) a také na mistrovství Evropy (ME). Bohužel se tým v příští sezoně v této sestavě již nepředstaví. „My to sice říkáme skoro každý rok, ale tentokrát je to opravdu poslední sezóna pro seniorský tým v tomto složení,“ řekla již dříve trenérka a členka seniorského týmu Lucie Chlebnová.

Závodní klub Oxygen Příbram patří mezi 10 nejúspěšnějších týmů v České republice 

Oxygen klub se věnuje závodní činnosti ve sportovním aerobiku a fitness družstvech. Úspěšně získává medailové umístění od nejnižších soutěží až po soutěže pohárové, kvalifikační, MČR, ME A MS.

Dětem se věnují profesionální trenéři, kteří jsou zároveň nejen bývalými závodníky, ale hlavně odborníky v oboru tréninku dětí a mládeže pro tento vrcholový sport. Jejich svěřenci procházejí propracovanými tréninkovými metodami, které vyvážené rozvíjejí mladý organismus až do vrcholné reprezentační úrovně, avšak bez rizika přetížení a následných úrazů, které často provázejí závodní formy. Dvakrát až třikrát ročně odjíždí mimo klub do přírody. Na soustředěních kromě kondice zúčastnění získávají krásné a nezapomenutelné zážitky a vznikají nová přátelství.

Tým trenérů je složen ze sportovních a kondičních specialistů, fyzioterapeutů, tanečníků a choreografů.

autor článku: Jitka Doubravová