Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Parkouristky Gymnastiky Dobříš získaly první medaile!

přidáno: 28. 06. 2022

Sobota 25. června 2022 se jistě zapíše do historie parkouru Gymnastiky Dobříš. Naše závodnice totiž přivezly z parkourových závodů historicky první medaile!

Co je to parkour?

Sportovní disciplína, kde parkourista má za úkol překonat dráhu 2 x 40 m a zdolat na své cestě 20 překážek. Překážky jsou různého charakteru - boxy, raily, výběhy, přeskoky, atd. neboli disciplína Speed-Run. A právě této disciplíny se o uplynulém víkendu zúčastnily tři naše závodnice.

Dobříšské gymanstky na prvním Českém poháru v parkouru obsadily přední píčky!

První kolo Českého poháru tohoto závodu se konalo v Krašovském aktivity centru v Plzni, největším takovém areálu ve střední Evropě.

Naše závodnice vyjely na svůj první závod za doprovodu rodičů. Celý rok se pečlivě připravovaly v kurzu parkouru pod vedení instruktora Davida a jejich snaha slavila úspěch hned na prvních závodech. Každá měla dva pokusy, lepší čas se započítal. Mladší žákyně Eliška Vaňugová obsadila 2. místo, Marie Carbochová 3. místo. Starší žákyně Kateřina Tománková svou kategorii dokonce vyhrála! Kdo jste byl na vystoupení na Dobříšských májových slavnostech, tak jste mohl vidět Katku v ukázce volného stylu, kde ukázala alespoň kousek z toho, co umí.

Závodu v Plzni se mohli zúčastnit i neregistrovaní závodníci a závodnice. Celkem se se tak v jednotlivých věkových kategoriích o nejlepší výsledky utkalo 80 holek a kluků.

Druhé disciplíny, kterou je tzv. Freestyle se děvčata zatím neúčastnila, protože pro ni zatím v Dobříši nemáme podmínky na trénovaní.

Děvčata, která zvítězila samozřejmě závodí i v gymnastice a team gymu. S hrdostí říkáme, že tady se přesně ukazuje, že mít za sebou základy gymnastiky je nespornou výhodou nejen pro tuto nejnovější sportovní disciplinu.

autor článku: Jitka Holcová - Gymnastika Dobříš (redakčně upraveno)