Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Závodnice Aerobik studia Orel Dobříš jsou po dvouleté přestávce ve formě!

přidáno: 08. 04. 2022

Závodní oddíl Aerobik studia Orel Dobříš se již nemohl dočkat, až se po dvouleté nucené pauze opět vrhne do závodního víru. Přerušení závodění bylo dlouhé a tak nebylo snadné udržet motivaci některých členů oddílu. Jen trénovat a ještě s přestávkami a nemožnost nacvičenou sestavu, kde předvést byl opravdu oříšek nejen pro závodníky, ale i pro trenéry.

Jsme moc rádi, že se nám to vše podařilo překonat a doufáme, že již nikdy tato situace nenastane. Během krátké doby a také ve vysoké absenci členek týmu kvůli opakujícím se karanténám se však trenérkám povedlo všechny naše týmy připravit na jarní sezónu, která je na závody opět velmi bohatá.

U nás ve studiu v současné době trénuje sedm závodních týmů

Nejmenší oddíl přípravky aerobiku bude mít letos na závodech premiéru. Děti ještě stále choreografii na motivy muzikálu Čarodějka pilují, šijí se kostýmy a dolaďují poslední detaily.

Další dva mladší týmy dětí a kadetů závodí v kategorii  5 - 10 členných týmů na stepech a už mají od března za sebou troje úspěšné závody. Tým dětí, který má velmi pěknou taneční choreografii na téma Belly Dance zůstává zatím ve své kategorii neporažený a děvčata si tak doma do sbírky mohou přidat tři zlaté medaile. Tým kadetů si ze závodů zatím odvezl zlatou, bronzovou a stříbrnou medaili a mají tak v úvodu sezóny kompletní sadu.

Další dva závodní týmy ve step aerobiku jsou týmy juniorek. Mladší tým s tématem choreografie Jin Jang vybojoval v obrovské konkurenci na dvou závodech Mistry s Mistry a Žij pohybem- liga A stříbro a bronz. Tým starších juniorek má v letošní sezóně smůlu na zranění a celkem velkou nemocnost v týmu. Některá z děvčat již dojíždí do školy do Prahy, a tak je trénování synchronizace obtížné. I z tohoto důvodu dívky zatím absolvovaly jen jeden závod Žij pohybem, kde se jim podařilo vyhrát ligu B. Tento závod byl i premiérovým našeho nejstaršího týmu, který je složený z lektorek studia a bývalých závodnic s průměrným věkem 32 let. Na tomto prvním pražském závodě vystoupaly na bronzovou příčku a měly z umístění obrovskou radost.

Kromě týmů závodících v aerobiku, máme ve studiu také taneční tým kategorie street dance, který je v plné přípravě na nadcházející víkend, kde se představí v soutěži Czech Dance Tour.

Velké díky patří našim skvělým trenérkám Kláře Jandové, Kamile Paulové, Kristýně Bílkové, Karolíně Duškové, Báře Pechmannové a Anetě Svobodové, které i přes značné překážky dokázaly vše správně načasovat a připravit závodnice na novou sezónu.

Kdo by chtěl všechny naše týmy vidět pohromadě a naživo, bude mít možnost zhlédnout blok vystoupení Aerobik studia Orel Dobříš v podvečer tradičních Májových slavnostní města Dobříše v sobotu 21. května 2022.

Jsme teprve na začátku celé závodní sezóny, a tak držíme všem týmům palce, ať se v plném zdraví zúčastní všech závodů, které si naplánovaly, každý závod si užijí, a ať mají vždy krásný pocit z odvedeného výkonu. Jakákoliv medaile už ať je jen tou třešničkou na dortu.

 

Aerobik studio Orel Dobříš

 

autor článku: Tým lektorů ASOD