Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Nově vzniklý oddíl atletiky již získal několik medailí!

přidáno: 08. 06. 2017

V září minulého roku v Dobříši vznikl historicky první oddíl Atletiky a již během pár dnů byly tréninky naplněné. Počet hodin se tak musel zvýšit. Jak se atletům dařilo během prvního školního roku?

Píše se září 2016 a na atletickém hřišti u základních škol se koná první trénink Atletického oddílu Sokola Dobříš. Již během pár dní byl nábor natolik úspěšný, že museli trenéři Michal Ciboch a Vojtěch Paul počet tréninků navýšit.

Jak tréninky probíhají?

Tréninky jsou určeny pro děti od 5 do 12 let. V současné době má oddíl přibližně 40 registrovaných členů. „Holky a kluci se zde věnují pohybovým hrám a učí se základy skoků, házení a běhů. Všichni se snažíme, aby děti dovednosti zdokonalovaly herní formou,“ uvedl Michal Ciboch, vedoucí oddílu. Od samotného počátku je oddíl zapojen do projektu od Českého atletického svazu pod názvem Atletika pro děti.  Zároveň také dochází ke spolupráci s 2.ZŠ Dobříš.

Oddíl už slaví první úspěchy

Výsledky trénování na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned v prvním závodě, kterým byl Jarní běh v Dobříši, děti získaly 4 cenné kovy.

Chlapci A – 1.místo Daniel Suchý, 2.místo Vojtěch Svoboda, 3.místo Jakub Pešek

Chlapci C – 3. místo Matěj Šimek

Dívky A – 5. místo Denisa Nováková

Jarní běh | zdroj foto: Atletika Dobříš

Nedlouho poté se atleti vydali na krajské Sokolské přebory v atletické všestrannosti. Závodníci zde soutěžili ve skoku dalekém, hodu míčkem, sprintu a vytrvalostním běhu.  V opravdu nabité konkurenci se vůbec neztratili, ba naopak – následující výsledky mluví za vše!

Žáci I. - 3. místo Daniel Suchý, 6.místo Felix Bigoni, 9. Jan Netschner

Žákyně I. -  6.místo – Ester Sedláčková

Žáci II.  - 1.místo Tomáš Obermayer, 8.místo Martin Šantora

Žáci III. -  1. místo Vojtěch Panuška

 

Letošní sezona se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Atlety tak čeká zasloužený odpočinek a příprava na září, kdy se kolotoč tréninků opět rozběhne na plné obrátky.

V září proběhnou nové nábory

Chcete, aby i vaše dítko se zapojilo do atletického oddílu? Neváhejte zjistěte více informací přímo na internetových stránkách oddílu nebo na stránkách Sokola Dobříš.

autor článku: Kamila Paulová