Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Běh města Příbrami byl největším lákadlem pro děti

přidáno: 09. 10. 2015

O víkendu se konal další díl Brdského běžeckého poháru – Běh města Příbrami. Jak nadpis napovídá, tak se stal velkým lákadlem hlavně pro nejmenší sportovce. Těch se sešlo na startovní pásce okolo 400 a byli rozděleni do 12 věkových kategorií. Celou akci pořádal Tri Klub Příbram ve spolupráci a za podpory města Příbram, kterému patří velké díky za podporu této i dalších akcí.

Běžecká „drobotina“  začala zaplavovat areál Nového rybníka okolo 8 hodiny. O několik minut později zazněl úvodní výstřel ze startovní pistole a na nejmenších oválech začaly urputné boje o nejvyšší stupně. V očích dětí se střídala radost a úsilí s únavou a zklamáním. V cíli každého běhu čekala na všechny závodníky odměna, kterou všichni s radostí ukazovali hrdým rodičům.

V nejmladší kategorii 2008 a mladších si zlatou medaili odnesl Michal Žalud mezi chlapci a mezi dívkami Veronika Valuchová. Vítězem kategorie dětí narozených v letech 2006 – 2007 se mezi kluky stal David Matějíček a mezi holkami se z vítězství radovala Anna Karasová. Ostatní výsledky najdete brzy na oficiálních stránkách Tri Klub Příbram.

Pro děti byly vytyčeny trasy s distancí od 300 m do 3 km. Kromě běhu byly pro děti připraveny také 2 skákací hrady, které byly velkou atrakcí, dále stánky s občerstvením a další doprovodné hry.

„Máme velkou radost z toho, že běh si drží velkou oblibu mezi malými i velkými sportovci. Jasným důkazem je počet účastníků juniorských kategorií. I nadále budeme připravovat závody, které se staly již tradiční součástí příbramských sportovních aktivit,“ řekl za pořádající Tri Klub Příbram Radek Eliáš.

Okolo 11 hodiny se začali v areálu „Nováku“ scházet muži a ženy, kteří se začali připravovat na hlavní závod. Na něžné pohlaví čekal závod dlouhý 5 km a muži museli zdolat 10 km. Počasí bylo ideální a startovní listina slušně zaplněná. Startovní čísla navlékli běžci profesionálové, amatéři i senioři, kterým patří velký obdiv. Celkem se sešlo v sobotu na Novém rybníků uctihodných 555 vyznavačů běžeckého sportu.

Ženskou kategorii ovládla příbramská rodačka, která obléká trikot USK Praha Tereza Čapková. Ta uběhla trať za 15:08,3.

Mezi muži si pro celkové vítězství doběhl Lukáš Pomezný z klubu Atletika Písek. Časomíra se při jeho doběhu zastavila na čase 32:42,9.

Předávání medailí se ujal starosta města Příbram Ing. Jindřich Vařeka a místostarosta Mgr. Václav Švenda. Jim i městu Příbram patří díky za pomoc s realizací tohoto tradičního závodu, který se konal již po dvaadvacáté a stále je velký lákadlem pro sportovce nejen z Příbrami a okolí.

autor článku: Vlastimil Ševr