Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Jak dopadla Dobříšská osmička? Skvělá akce, která přilákala stovky běžců!

přidáno: 16. 09. 2019

Běh města Dobříše se nakonec díky Filipovi Kahounovi povedlo zorganizovat i letos. A závod s podnázvem Dobříšská osmička stál rozhodně za to! Super organizace, skvělé počasí, úžasná atmosféra, krásné prostředí i pěkné ceny ale hlavně senzační zážitky. Nedělní závod přilákal stovky lidí!

Jak už jsme vás informovali v  rozhovoru s Filipem Kahounem, letošní Běh města Dobříše se konal opravdu na poslední chvíli. Možná právě proto ale nakonec akce přinesla spoustu nového, a hlavně přátelskou atmosféru, kterou jsme v Dobříši už dlouho potřebovali.

Běžecká trasa v Anglickém parku Zámku Dobříš se osvědčila

Běh města Dobříše se změnou místa konání zkrátil vzdálenost hlavního závodu z  10 na 8 km, fitness běhu pro ženy z 5 na 4 km a dětské kategorie více rozdělil. Dobříšská osmička však i přesto dokázala přilákat na start stovky dětí i dospělých a její organizátoři „dostali od účastníků palec nahoru“.

Pohoda a pozitivní energie ovládly závod

Od samého rána vládla v Anglickém parku velmi přátelská a příjemná atmosféra, která doslova nabíjela.

Běžecké závody odstartovaly nejmenší děti, které v závodě podporovali nejen jejich rodiče, ale i diváci a kamarádi. Pak už vše jelo jako po másle. Jeden výstřel startovní pistole střídal další a na trase se objevovaly postupně starší a větší děti. Ty nemohl startovat a vést nikdo jiný než Michal Ciboch a Vojtěch Paul ze Sportovní akademie Dobříš, kteří závod vzali pod svou záštitu. Ne jednou pak na stupně vítězů, při následném vyhlašování, vystoupali právě jejich svěřenci a svěřenkyně.

Konkrétní výsledky dětských běžeckých závodů Dobříšské osmičky naleznete zde.

Po vyhlášení výsledků dětských běhů přišel na řadu speciální Fitness běh pro ženy na 4 km, kterého se účastnila necelá třicítka dívek a žen. Motivací jim byla v cíli sklenička Prosecca. Jeho vítězkou se stala slečna Markéta Ficová z Dobříše.

Startovní listinu a celkové pořadí i s časy jednotlivých závodnic naleznete zde.

V závěru závodního dopoledne pak odstartoval přesně ve 12:00 hod. hlavní závod na 8 km společně se štafetami. Tady startovala téměř stovka závodníků v kategorii jednotlivcích a deset štafetových týmů. Absolutním vítězem letošního ročníku Dobříšské osmičky se stal za muže Jiří Václavík z Dobříše, za ženy Ivona Rejsková z Dobříše a za štafety si pro první místo doběhl tým Sportovní akademie Dobříš ve složení Michal Ciboch, Jaroslava Panušková, Václav Doležal a Vojtěch Paul.

Výsledky ze závodu i jednotlivých kategorií pak naleznete zde.

 

A co na Dobříšskou osmičku říká po akci Filip Kahoun?

„Můžu říci, že to bylo skvělé. Dali jsme dohromady tým lidí a společně jsme zorganizovali pěknou akci. Ukázalo se, že na Dobříši jsou spolky i jednotlivci, co umí tvořit a umí makat pro druhé,“ komentuje Filip nedělní závody.

Jak reagovali závodníci na změnu tratě a její umístění v parku?

Zatím mám jen pozitivní ohlasy. Trasu si snad všichni chválili a myslím, že změna z asfaltového povrchu na měkčí terén byla k lepšímu.

Jak jsi se cítil v roli moderátora?

No… (smích)… hrozně. Pořád jsem měl pocit, že se zadrhávám, koktám nebo říkám nesmysly. Zpětnou vazbu mám ale pozitivní, snad to tedy tak hrozné nebylo.

Takže jsi spokojený?

Jsem rád, že mohu říci, že závodníci i návštěvníci byli spokojení. Spolupráce s Michalem Cibochem byla úžasná a určitě zkusíme domluvit i další akce. Chtěli bychom lidi bavit, a když se někdo připojí, budeme rádi. Já osobně to musím celé trochu vstřebat. Jsem docela puntičkář a mám teď v hlavě spíš, co bylo špatně a příště se musí udělat jinak. Ale radost ze závodů a z celé akce mám velkou.

Organizoval jsi první závody a kolik to zabralo času?

Ano, byla to pro mě výzva. Nikdy jsem žádné závody neorganizoval, ale bavilo mě to. Času to zabralo opravdu hodně, vlastně celých 14 dní a mám štěstí, že jsem tomu mohl přizpůsobit svou práci. Dělal jsem to hlavně pro děti. I moje dvě dcery bavilo běh se mnou připravovat, pomáhat a nakonec samostatně závodit. Kdyby mi to mělo brát náš společný čas, asi bych do toho nešel.

Hodláš z Dobříšské osmičky udělat tradici?

Rád bych. Ukázalo se, že lidé tady takové akce chtějí. Myslím si ale, že by běh měl zůstat pod hlavičkou města. Pak by hlavní finanční náklady, včetně odměn pořadatelům a pomocníkům, byly hrazeny městem. Je správné podporovat takovou aktivitu nadšených lidí. Ceny a odměny pak můžeme sehnat od sponzorů, stejně jako občerstvení a další věci.

Děkujeme za podporu a pomoc

Velké díky patří partnerům závodu, kteří přispěli cenami pro děti i dospělé, drobnými finančními prostředky i osobně, pomocí při organizaci závodu, rozcvičením dětí i dospělých.

„Moc si jich vážím a všem děkuji,“ dodává Filip Kahoun své poděkování.

Zámek Dobříš, Město Dobříš, Okrašlovací spolek, James Cook Languages, VHS Dobříš, Petr Kozohorský a Wellness centrum Svaté Pole, Libor Dočkálek, manželé Havlíčkovi, K-flowers Katky Nerudové, Pizzeria Olivo, Klára a Denisa a Aerobik studio Orel Dobříš, Petra Grafneterová, dodávky Mann, Leoš Lisčák, Filip Rejsek a Sunnymont, Honza Pavlíček, manželé Panuskovi, Markéta Pulkrabová, Marianka Vodičková, Michal Buben, Agapa, s.r.o., Michal Dudla, dobrovolní hasiči Dobříš a hlavně Jindřiška Romba, Simona Pancíř, časomíra 4 timing, Michal Ciboch a Vojta Paul, ale i mamča Helča a přítelkyně Dita

„Všichni jste mě moc překvapili a jsem rád, že se jen potvrdilo mé přesvědčení, že většina lidí je z podstaty ochotná pomoci dobré věci. Mám z toho velkou radost. Ukázali jsme společně, že chceme podobných akcí v našem městě více a že jejich podpora je potřeba,“ říká Filip Kahoun na závěr letošního ročníku.   

FOTOREPORT Z DOBŘÍŠSKÉ OSMIČKY NALEZNETE NA FB Dobříšská aktuálně

autor článku: Denisa Havlíčková a Filip Kahoun