Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Druhý ročník Běhu města Dobříše se blíží

přidáno: 05. 09. 2018

Rok utekl jako voda a druhý obnovený ročník Běhu města Dobříše je za dveřmi. Připraveny jsou opět jak oblíbené dětské, tak i dospělé kategorie včetně štafet.

V loňském roce se konal první obnovený ročník dobříšského běhu, a to hned za velmi hojné účasti. Startem prošlo kolem 400 závodníků. Jedním z nich byl i Leoš Mareš, který startoval za štafetu VDN Promo. A právě štafety se staly loni velmi oblíbenou kategorií. Okruh 2,5 kilometrů, který je určen pro každého jednotlivce ze čtyřčlenné štafety, totiž zvládne uběhnout i neběžec, a tak se týmů zúčastnilo hned dvacet.

Děti si také zazávodí

Ještě oblíbenější byl ale dětský běh, který, co se týče počtu závodníků v jednotlivé kategorii, jasně dominoval. Dětské běhy jsou i letos rozděleny do třech věkových kategorií, z nichž v každé budou oceněni jak kluci, tak dívky.

Hlavní závod startuje v poledne

Běh města Dobříše se tento rok uskuteční v neděli 16. září od 9:00 hod. na Komenském náměstí v Dobříši, kde bude start i cíl závodu. Dětské kategorie závodí od 9:30 hod., přičemž hlavní závod včetně štafet odstartuje v pravé poledne. Pokud si také chcete udělat sportovní den, přihlaste sebe, tým nebo děti na internetových stránkách akce. Děti startovné neplatí, pro dospělé činí částka předem 100 Kč, na místě 150 Kč.

autor článku: Jitka Doubravová