Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Energon běh bude v červenci

přidáno: 31. 03. 2020

Společnost Energon a agentura VDN Promo připravují na letošní rok největší běžecký závod v našem regionu. Uskuteční se přímo u nás v Dobříši a kromě klasických závodních kategorií se můžete těšit i na překvapení, bohatý doprovodný program a krásné ceny.

ENERGON běh se měl původně uskutečnit v sobotu 16. května 2020. Vzhledem k současné situaci však nejen nad touto akcí vysel velký otazník, který se hlavní organizátoři rozhodli vyřešit definitivním posunutím termínu do snad už klidnějších časů.

„Po domluvě s Romanem Pechačem ze společnosti Energon jsme se definitivně domluvili na posunutí termínu závodu. Ten se tedy uskuteční nově v sobotu 4. července 2020 a my pevně věříme, že do té doby bude hrozba koronaviru zdárně zažehnána a my společně tento boj zvládneme,“ řekla nám ke změně termínu Jitka Doubravová za agenturu VDN Promo.

Závod ENERGON běhu je zařazen do seriálu závodů Brdského běžeckého poháru a registrace je již spuštěna. Připraveny jsou dětské běžecké závody, oblíbený fitness běh pro ženy na 5 km, samozřejmě nechybí hlavní závod na 10 km ani kategorie štafet pro čtyřčlenné týmy. Klasické běhy navíc doplní originální závod s kočárky v rychlé chůzi na 100 metrů.

Přihlašovat se můžete ZDE. Děti mají start zdarma a pro nejmenší kategorie budou připravené krásné medaile pro všechny děti za účast.

Hlavní trasa vede příjemným lesním terénem a je řešena 2,5 km okruhem

Organizátoři si zakládají na profesionální přípravě a organizaci závodů, ale mimo to se věnují také bohatému doprovodnému programu. Pro děti zde bude připravena zábava, taneční rozcvičení před závodem s Denisou Havlíčkovou, malování na obličej, skákací hrad a další aktivity. Těšit se můžete i na výbornou kávu od Coffe now Dobříš, na místě budou také čerstvé freshe, pro závodníky naše dobříšská Vodovoda a samozřejmě nebude chybět ani něco k zakousnutí ze zdravé i chutné kuchyně.

„Občerstvení na závodech stále řešíme a moc rádi bychom tady měli něco pro každého. V první řadě chceme navázat spolupráci s místními podniky a restauracemi. Pokud má tedy někdo zájem, určitě se mi může ozvat pro další informace,“ uvádí Jitka Doubravová pro případné zájemce.  

Připraveny budou pro účastníky závodů krásné a hodnotné ceny

Hlavním partnerem závodu se stala společnost Auto-Poly, která věnuje mimo množství cen pro závodníky také voucher na auto s plnou nádrží na celý víkend.

Hodnotné ceny jsou připraveny také pro děti a rodiče. Není vyloučeno, že jednou z hlavních výher by mohl být i nový kočárek od společnosti Feedo.

„S majiteli prodejen s hračkami, sportovními potřebami a dalším vybavením pro děti teprve začínáme jednat. Pokud by měl někdo zájem podpořit tuto akci, darovat nám ceny pro děti a stát se partnerem dětských běhů a závodů s kočárky, určitě budu moc ráda, když se mi ozve,“ vyzívá případné zájemce Denisa Havlíčková, která pomáhá s organizací hlavně dětského programu této sportovní akce.

Maminka, která vyhraje hlavní závod s kočárky, získá permanentku do dětské herny a kavárny Puntík v Dobříši. Připraveny jsou také VIP vstupenky do příbramského fitness BeFit energy, šekové poukazy na nákup sportovního oblečení od společnosti Football Mania, balené vody ROYAL WATER nebo nápoje firmy MASPEX Czech, s.r.o., se kterou spolupracuji také Jaromír Jágr.

Zda se na závodech objeví česká hokejová hvězda, bude jedním z možných překvapení, které zatím organizátoři nechtějí prozradit. Z našich regionálních sportovců však svou účast předběžně přislíbil Jan Tománek, Simona Pancířová Švarcová nebo neporazitelné výherkyně běžeckých závodů své kategorie Radka Ficová a Ivona Rejsková Paďourová.

autor článku: redakce DA