Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Julie Bambousková z OK Dobříš přivezla zlato z mistrovství Evropy!

přidáno: 11. 07. 2022

Skvělé výkony orientační běžkyně Julie Bambouskové sledují s nadšením již několik měsíců nejen její trenéři a rodiče, ale také další přátelé z oddílu orientačního běhu OK Dobříš a široká veřejnost. Nyní do svého rodného Mníšku pod Brdy přivezla zlatou medaili z mistrovství Evropy a za to ji tady čekalo krásné přivítání.

Červencové dny přinesly velkou radost jak naší závodnici Julii Bambouskové, tak i oddílu orientačního běhu OK Dobříš. Díky vyrovnaným výkonům v jarní sezóně 2022, které Julie korunovala mistrovským titulem v D16 v červnu na Mistrovství ČR na krátké trati v Nové Vsi nad Nisou, si Julie vybojovala účast na Mistrovství Evropy dorostu 2022 jako reprezentantka České republiky v kategorii W16.

Český tým Mistrovství Evropy dorostu 2022 před závody.

A dařilo se! Julie přivezla z evropského šampionátu v Maďarsku zlatou medaili ze štafet!

Julie Bambousková odstartovala do mistrovského závodu štafet s číslem 702.1, což znamenalo, že na trasu vyběhla jako první a podala opravdu skvělý výkon. 

V individuálních závodech na klasice a ve sprintu obsadil a Julie 13. resp. 18. místo v konkurenci 96 závodnic ze 31 evropských zemí. Evropské zlato je obrovský a zasloužený úspěch pro Julii a také pro OK Dobříš - Juliin domovský oddíl, kde začínala s prvními orienťáckými krůčky a kde jsme na ni právem hrdí.

Na tomto mistrovství Evropy s centrem v maďarském městě Salgótarján se dařilo celé české výpravě – reprezentace České republiky totiž obsadila 1 .místo v hodnocení Poháru národů.

Český tým při vyhlášení Poháru národů Mistrovství Evropy dorostu 2022 v Maďarsku.

Slavnostní návrat čerstvé mistryně Evropy domů do Mníšku pod Brdy

K autobusu Julii přišla přivítat nejen rodina, ale i sama paní starostka Magdalena Davis. „Nejúžasnější pocit jsme měly, když jsme stály na stupních vítězů a hrála česká hymna – to jsme se už neubránily slzám dojetí,“ svěřila se čerstvá mistryně Evropy a dodala: „Ráda bych poděkovala všem mým dosavadním trenérům, a především mé skvělé rodině, protože její podpora je pro mě to nejdůležitější!“ sdělovala Julie své pocity po návratu.

Julii patří velká gratulace také od trenérů a všech členů oddílu, kteří jí vzkazují:

„Milá Julie, jsi pro všechny velkou inspirací a sportovním vzorem! Děkujeme Ti za vzornou reprezentaci oddílu OK Dobříš, měst Dobříš a Mníšku pod Brdy i České republiky. Tvoje letošní mistrovské domácí a evropské medaile jsou první v jedenáctileté historii OK Dobříš! Přejeme Ti zdraví a mnoho úspěchů na sportovním i životním poli!“

autor článku: Jana Bochenková - OK Dobříš (redakčně upraveno)