Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Podzimní úspěchy běžců SK Zahořany…

přidáno: 07. 10. 2020

Ani před vyhlášením nouzového stavu se borci a borkyně SK Zahořany v nabité konkurenci neztratili. Absolvovali několik zajímavých závodů a téměř všude, kam se podívali, tam brali medaile.

První víkend v září

V sobotu 5. září obsadili Petr Mourek a Jan Honců 3. místo v mužských družstvech na Mizuno Kralickém půlmaratonu, který nakonec měřil téměř 27,5 km.

Ve stejný víkend na MTB maratonu Brdmanův pařez na Dobříši bodovali Martin Pokorný, který obsadil 3. místo na trati dlouhé 27 km, Jan Bulan získal 10. místo na trati v délce 54 km a Ondřej Pokorný 9. místo mezi juniory na 27 km.

T-Mobile Olympijský běh

Následoval T-Mobile Olympijský běh v Mníšku, který se uskutečnil 16. září. Martin Pokorný tady obsadil 11. místo mezi muži na 8 km, Michaela Krůtová obsadila 5. místo mezi ženami na 5 km, a junior Ondřej Pokorný 11. místo mezi muži na 5km.

A další závody a další medaile

V sobotu 19. září pak obsadila Michaela Krůtová 2. místo mezi ženami v závodě Trail Prokopským údolím. O víkendu 19.-20. září se běžel také štafetový závod Vltava Run (360 km ze Šumavy do Prahy podél Vltavy) za účasti předních 12 borců (Jiří Honců, Jan Honců, David Kulík, Ondřej Kulík, Martin Pokorný, Petr Mourek, Marek Lukeš, Michal Bodický, David Hubálek, Jan Klusák, Petr Pokorný) a 1 borkyně (Zuzana Kadavá) z SK Zahořany. V nabité konkurenci náš tým nakonec dosáhl vynikajícího času pod 30 hodin: 29:56:39 a obsadil tak 32. místo v absolutním pořadí z celkem 241 týmů (25. místo ve své kategorii).

Startovali jsme i první víkend v říjnu

První říjnovou neděli 4. října se pak celkem 8 našich borců zúčastnilo Mizuno česko-německého půlmaratonu v Nemanicích. David Kulík obsadil 3. místo ve své kategorii a společně s Janem Honců pak 1. místo mezi mužskými týmy.

"Teď bohužel kvůli nouzovému stavu opět běhat nelze. Doufáme, že se ještě uskuteční některé další závody v průběhu měsíce listopadu," říká za SK Záhořany David Horyna.

autor článku: SK Záhořany (redakčně upraveno)