Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Letošní CACIT přivítá v Dobříši rekordní počet závodníků z celé Evropy

přidáno: 03. 08. 2021

Ve dnech 6.–8. srpna se na hřišti MFK Dobříš koná jedna z největších sportovně-kynologických akcí nejen u nás, ale i ve střední Evropě, CACIT Dobříš 2021. Bude to již 16. ročník této prestižní akce. Závod se jmenuje podle titulu CACIT, který získá jeho vítěz. Je to ocenění, které se, kromě takovýchto závodů, dá získat jen na mistrovství světa.

MEZINÁRODNÍ KYNOLOGICKÝ FESTIVAL CACIT DOBŘÍŠ 2021 přivítá 72 závodníků z 8 zemí Evopy!

Co všechno diváci uvidí?

Hlavní závod CACIT není nadarmo nazýván královnou kynologických sportů. Pes v ní musí prokázat velice kvalitní povahové vlastnosti a naprostou všestrannost. Soutěž se skládá ze tří disciplín, tou první je stopa. Stopy budou probíhat na travnatých terénech v okolí Dobříše. Na stadionu uvidí diváci další dvě disciplíny, poslušnost a obranu. Při poslušnosti musí pes předváděné cviky provádět přesně a zároveň s maximálním nasazením. Velice důležitá je také dokonalá souhra s psovodem a radost ze spolupráce s ním.

Vše výše uvedené uvidí diváci ve špičkovém provedení těch nejlepších psovodů z České republiky i ze zahraničí. Závod je pro české psovody kvalifikací pro reprezentaci na mistrovstvích světa řady plemen. Vzhledem k řadě zrušeným závodům, bude navíc v Dobříši historicky největší účast zahraničních psovodů. Celkem letos přijede 21 zahraničních psovodů z deseti zemí. Závodu se účastí například šestinásobný mistr světa a další mistři.

Tradiční doprovodný program pro děti se pro letošní rok ruší

Organizátor dětského dne (spolek Pesoklub) bohužel musel tradiční dětské odpoledne "O psech a se psy" pro letošní rok zrušit. Manželé Oplíštilovi, kteří jsou duší tohoto spolku i dětského odpoledne, čekají za pár týdnů radostnou událost a zjistili, že organizace takovéto akce je pro letošek opravdu nad jejich síly. Nicméně se samozřejmě můžete těšit na stánek Pesoklubu na závodě, kde se o této organizaci dozvíte vše potřebné. Přejeme Lucce a Petrovi vše nejlepší a krásný, zdravý přírůstek do rodiny.

Aktuální časový harmonogram závodu:

PÁTEK: 

  • 8:00-12:00 hod. Prezence závodníků a zdravotní přejímka psů 
  • 8:00-13:00 hod. Oficiální trénink
  • 13:00 hod. Slavnostní zahájení (bez psů) a losování startovních čísel 
  • 15:30 hod. Zkušební pes 
  • 16:00-19:00 hod. Posuzování disciplín dle rozpisu 

SOBOTA: 

  • 8:00-19:00 hod. Posuzování disciplín dle rozpisu  

NEDĚLE: 

  • 8:00 -17:00 hod. Posuzování disciplín dle rozpisu
  • 18:00 hod. Vyhlášení vítězů

Rádi bychom poděkovali partnerům závodu, především společnosti Vafo Praha a městu Dobříš. Bez jejich pomoci by se takováto akce nemohla nikdy uskutečnit.

Těšíme se na vaši účast.

Veškeré aktuální informace ohledně organizace, programu a informace ohledně opatření v souvislosti s pandemií covid-19 najdete na stránkách závodu www.cacit.cz.

autor článku: Ing. Jaroslav Kratochvíl - ředitel závodu