Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Největší školu bojových umění covid nezastaví

přidáno: 11. 01. 2021

Loňský rok byl plný nečekaných událostí. Na jaře nás přepadla koronavirová opatření, kterým jsme se museli přizpůsobit. Tréninky, které byly venku nikomu nevadily, alespoň jsme byli na čerstvém vzduchu. Horší bylo opatření, co následovně přišla - zákaz stýkání osob, to pro nás znamenalo i konec tréninků.

My jsme se ale nevzdali a začali jsme s video lekcemi a on-line tréninky

Náš mistr Martin Zámečník udělal přes 100 výukových videí a nespočet on-line tréninků. Probíhaly také soukromé lekce pro naše členy. Naši nejlepší členové se připravovali na Mistrovství Evropy, které mělo proběhnout v květnu 2020 v Praze. Našich 16 nominovaných studentů mělo speciální cvičební plán, který museli dodržovat. Nebylo to jenom o trénincích, ale také o pilné domácí přípravě. Všichni byli perfektně připraveni, ale bohužel kvůli špatné situaci se Mistrovství Evropy přesunulo na léto, kdy bylo poté taky zrušeno. Naši nominování členové dlouho nesmutnili a začali na sobě pracovat mnohem více, aby na dalších závodech prokázali svoji výkonnost.

V roce 2020 jsme se také chystali obhájit titul nejúspěšnějšího střediska talentové mládeže a též obhájit titul nejúspěšnější školy na Mistrovství České republiky. Ač byly obě soutěže zrušeny/odloženy, my nepřestáváme cvičit. V letošním školním roce 2020/2021 jsme měli velmi slabé nábory díky neumožnění tradičních exhibičních ukázek na školách díky epidemiologické situaci. Na podzim kvůli opatřením naši učitelé, začali vysílat opět tréninky on-line a účast na trénincích byla opravdu obrovská.

Také je třeba zmínit, že pokračuje stavba našeho tréninkového centra v Beztahově u Votic. Nyní je na řadě z brusu nová prostorná hala, která bude na jaře dokončena. Všichni se již těší, až si v nové hale naplno zacvičí.

Velký dík patří hlavně našim členům, kteří nás celou dobu podporovali a byli s námi.

Staňte se členy největší školy bojových umění v ČR, posilujte cvičením obranyschopnost svoji i Vašeho organismu a naplňte třeba svůj dávný sen nebo novoroční předsevzetí!!!

Stačí na www.tkd.cz nalézt vám nejvíce vyhovující trénink a přijít si cvičení v lednu zkusit zdarma. Nebo se účastnit našich on-line lekcí.

autor článku: Nikol Křížová - Ge-Baek Hosin Sool