Dnes je úterý 19. březen, svátek má Josef,
je Mezinárodní den invalidů.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

TAEKWON-DO ITF Mistrovství Evropy 2022

přidáno: 04. 05. 2022

Letos se konaly první velké mezinárodní závody v Taekwon-do ITF, na které byli díky podpoře města Dobříš skrze reprezentaci vysláni i naši závodníci.

Taekwon-do je korejské bojové umění a je doopravdy všestranné. Soutěží se v technických sestavách s přesně danou choreografií, ve sportovním boji, kde závodníci uplatní rychlost i sílu, ale i ve speciálních technikách, při kterých se skáčou kopy do výšky, nebo v sebeobraně.

Naše škola Ge-Baek Hosin Sool je největší oddíl Taekwon-do v Česku a pyšní se dlouholetými úspěchy na českých závodech. Sídlíme sice v Praze, tréninkové skupiny máme ale všude po republice. Právě i díky podpoře města Dobříš jsme skrz státní reprezentaci na mistrovství vyslali 9 závodníků.

Mistrovství Evropy 2022 v Poreči v Chorvatsku (26. března - 2. dubna 2022)

Skvělý výkon předvedl například Matěj Mišovic, když v individuálních disciplínách vyhrál 1. místo v technických sestavách a sebeobraně. Ve finále sestav se potkal s Markem Pavlasem, ten si tedy odvezl stříbro, a Česko obsadilo první dvě místa.

Podobná situace nastala i v o pásek nižší kategorii. Tentokrát se v posledním zápase potkali David Sahula a Martin Miffek, David zvítězil.

Z juniorek pak v sestavách uspěla Kateřina Jakobová, a to s 3. místem, a ve sportovním boji vybojovala 2. místo Marcela Minaříková.

Naši závodníci se zapojili i do soutěží družstev – všech pět juniorů získalo zlato v týmových sestavách, dvě juniorky pak stříbro z týmových sestav a další dvě bronz. Všichni ale mají 3. místo ve sportovním boji družstev. Česko celkově skončilo jako 2. nejúspěšnější země a my všem gratulujeme k výsledkům.

Náš oddíl ochotně podporuje ukrajinské běžence, a tak jsme pomohli vypravit ukrajinskou reprezentaci na mistrovství, mezi nimi i nové členy naší školy. Nejúspěšnější žákyní se tak stala Maria Niemykina, která vyhrála technické sestavy i sportovní boj a odvezla si zlatý pohár.

Chtěli byste si také zacvičit?

Přihlásit se můžete kdykoli během celého roku.

Přijďte za námi v úterý v 16:45 - 18:15 hod. do tělocvičny u ZŠ Dobříši, Komenského nám. 35.

Pro více informací navštivte web Ge-Baek Hosin Sool - školy Taekwon-Do ITF.

autor článku: Anna Krbcová