Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští florbalisté zahájili úspěšně novou sezónu

přidáno: 26. 10. 2016

Dobříšským florbalistům začala současně s novým školním rokem podzimní sezóna. Během prvního soutěžního měsíce dokázali hráči odehrát nespočet zápasů. V září se také oddíl florbalu zúčastnil několika akcí, které byly určeny pro všechny děti i dospělé, kteří si chtějí hru florbalu vyzkoušet na vlastní kůži.

Dobříšští florbalisté zahájili sezónu účastí na akci „Dobříš v pohybu“, která se konala 11. září v dobříšské sportovní hale. V rámci této akce se děti mohly s florbalem blíže seznámit a vyzkoušet si základy této hry.

Sport pomáhal pro dobrou věc

V neděli 18. září florbalisté ve spolupráci s Aerobik studiem Orel Dobříš zorganizovali „Turnajový den pro varhany“, kde vystupovali nejen závodní týmy, ale proběhla i florbalová utkání. V rámci tohoto dne se vybralo na dobříšské varhany 5.008 Kč.

Starší žáci si zajistili postup

V rámci neděle 18. září sehráli také první turnaj Florbalové unie starší žáci ve Zruči nad Sázavou, kde porazili nejen domácí TJ Jiskru 4:2, ale také FBC Říčany modré 6:1. A výhry dokázali potvdit také ve finále výkonnostního koše, kdy porazili 101. Sportovní klub Praha 5:4. Tímto výsledkem si zajistili postup do vyššího výkonnostního koše.

V neděli 2. října pak sehráli starší žáci v Říčanech utkání, a to s FbK Olymp Praha Poseidon 5:1, Florbal Jesenice 2:5 a s FBC Unhošť 6:4.

Pro dorostence byl první zápas v sezóně úspěšný

V sobotu 24. září vyjeli na své první zápasy v sezóně také dorostenci. Svá první utkání sehráli s oddílem SPORT EDEN Beroun 12:2 (výhra pro Dobříš) a s PANTHERS Praha B 3:7 (prohra pro Dobříš).

Dobříšský oddíl pořádal turnaj pro nejmenší hráče

První říjnový den dobříšský florbalový oddíl zorganizoval turnaj pro kategorie elévů. A s výsledky mohl být nejmenší oddíl opravdu spokojen, jelikož všechny turnaje vyhrál s výsledky 21:1 stýmem Vorms Praha, 19:0 s týmem Florbal Jesenice, 8:4 s FBC START 98 Kunratice white a 10:2 s týmem FBŠ Bohemians Praha 4.

V tento den také hráli junioři, kteří bohužel prohráli, jak s FBC Pitbulls Kolín 4:8, tak i s BLACK ANGELS C 1:7.

I nejstarší muži odehráli první utkání v nové sezóně

Svá první utkání v sezóně také odehrál oddíl mužů. Mužstvo A hrálo v sobotu 17. září své první zápasy se Sokolem Rudná 3:9 a s Panthers Praha C 4:12. Mužstvo B pak hrálo o týden později, kdy oba dva zápasy remizovali s FbK 1996 Příbram 6:6 a s FBC Zdice 3:3.

autor článku: Kamila Paulová