Dnes je sobota 20. duben, svátek má Marcela,
je Mezinárodní den svobody tisku.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Jak se dařilo dobříšským florbalistům během první části sezóny?

přidáno: 13. 03. 2017

Dobříšský florbal se těší čím dál většímu počtu hráčů a to již od 5 let. Jednotlivé týmy se během roku vydávají na mnoho zápasů. Jak se jim v posledních měsících dařilo?

Florbal Dobříš má v oddíle více než osmdesát členů. Týmy jsou rozděleny dle věku do několika kategorií: Elévové (od 5 let), Mladší žáci (8-10 let), Starší žáci (11-13 let) a Dorost (14-17 let). Na zápasy se připravují na trénincích, které probíhají několikrát týdně.

Dobříšské týmy si velmi dobře vedou v utkáních České florbalové unie

V září začala soutěžní utkání České florbalové unie. Nejstarší tým juniorů je výsledkově před sezónním očekáváním. Po 14 zápasech drží junioři 12. místo s 1 výhrou. „Doufáme však, že hráči všechny získané zkušenosti zúročí v dalších zápasech,“ dodává Vojtěch Paul, trenér týmu. Tým dorostenců si drží lepší umístění. I přes některé zápasové výkyvy mají po 14 kolech v držení 4. místo s 7 výhrami, 1 remízou a 6 prohrami. „Oproti minulé sezóně je u hráčů vidět obrovské dovednostní zlepšení, a to nám umožňuje hrát vyrovnaná utkání i s nejlepšími týmy naší soutěže,“ poznamenává Vojtěch Paul. Starší žáci, jejichž tým tvoří většinou hráči, kteří jsou ve vyšší kategorii prvním rokem, sbírají především zkušenosti. Po slibném začátku narazili na vyrovnané soupeře a postupně se otrkávají.

Elévové jsou téměř neporazitelní

Kategorie elévů (9-10 let) má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezón. Elévové vstupovali do soutěže s cílem, aby tým herně vyspěl a kluci ztratili zbytečný ostych a respekt k soupeřům. Z celkových 25 zápasů prohráli pouze jediný, a to až ve 3. výkonnostním koši, kam se probojovali z počátečního 10. koše. „Našim prvotním cílem je vychovávat hráče, kteří jsou pro svůj sport nadšeni a právě tento tým je toho ukázkovým příkladem. Kluci se hrou především baví, čemuž napomáhají i dosahované výsledky,“ řekla Věra Kolářová, trenérka Elévů.

Ve florbalové lize Sokola si Dobříšští drží dobré postavení

Dále se dobříšské florbalové týmy účastní Regionální florbalové ligy Sokola. V prvním turnaji, který se konal 19. listopadu v Jincích, obsadili minižáci i mladší žáci 3. místo. Druhý otevřený turnaj pořádal samotný dobříšský oddíl florbalu ve Sportovní hale Dobříš 21. ledna, a kterého se mimo obvyklých soupeřů z Jinců, Milína a Příbrami zúčastnili také Sokolové z Podolí a Šestajovic. „Ani v takto zvýšené konkurenci se naši kluci neztratili a v kategoriích minižáci a mladší žáci obsadili 2. místa,“ dodává Michal Ciboch, vedoucí Florbalu Dobříš.

Florbalisté přípravu nepodceňují

Dobříšští florbalisté vědí, že je potřeba všestranná příprava a tak se vydávají i na jiné druhy závodů. „V sobotu 21. ledna se někteří hráči vydali na Přebor Župy Jungmannovy v plavání, konaný v Hořovicích. Z tohoto Přeboru zástupci našeho oddílu přivezli 3 zlaté medaile. Nyní máme v plánu zúčastnit se atletických přeborů a jarního běhu, které pořádá zdejší sportovní areál Vlaška,“ doplňuje trenérka Vlasta Doležalová.

autor článku: Kamila Paulová