Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Florbalové týmy z Dobříše v úvodu nové sezóny bodují!

přidáno: 06. 11. 2022

Elévové, mladší a starší žáci, dorostenci i florbalové týmy mužů z Dobříše nastoupili do nové sezóny v plné síle. A-tým mužů už oslavil v nové lize tři vítězství a ukazuje, že do téhle soutěže rozhodně patří. Skvělé výsledky v turnajích získaly ale i mládežnické týmy.

A-tým můžů z Dobříše ukazuje skvělou obranu, B-tým sbírá zkušenosti a mužské céčko naopak své dlouholeté zkušenosti úročí

Mužský A-tým zapracoval po posledních zápasech na obranné části hry, vyladil založení útoku a zefektivnil hru na útočné polovině.

To vše vyneslo tři vítězství (x Ekonom 9:0, Traverza B x 4:1 a x Břevnov 7:1) a jednu porážku na nájezdy proti Chodovu B 3:4.

Celkově má družstvo nejméně obdržených branek v soutěži a zároveň je třetím družstvem s nejvíce vstřelenými brankami. Po třetině soutěže jsme na 3. místě se ztrátou dvou bodů na lídra tabulky.

Jak vidí vstup do sezony kapitán a trenér Jakub Brabec? „Po prvních kolech, kdy se většina hráčů našeho kádru seznamovala s novou soutěži, neboť touto ligou je ošlehaná pouhá hrstka hráčů, z nás plně opadla částečná nervozita. Soutěž nabrala na obrátkách což potvrzují i dosavadní výsledky. Po prvních výsledkových zaváháních jsme nedělali ukvapené závěry. Pokračujeme v poctivém florbalu, který není po chuti ostatním týmům. Doposud nás zdobí nejlepší obrana soutěže, ze které vycházíme při produkci útočných akcí. To se potvrdilo při měření sil s lídrem soutěže, kterého jsme přibrzdili v rozletu a zůstává nám tak na dostřel!“

Muži B měli v trénincích stejná témata jako A-tým, bohužel se jim nepodařilo práci přetavit ve vítězství a podlehli Tajule 6:7 a Tigers C 3:6. Nyní se nacházíme na 3. místě v dlouhodobé tabulce a mohou se opřít o vyrovnaný a široký kádr, který bude každým zápasem sbírat hromadu zkušeností.

Muži C zkušeností mají za dlouhá odehraná léta více než dost a také je to vidět na jejich hře. Přestože podlehli Panthers 3:5, poradili si poté s FbK Příbram 5:4 a i nadále okupují přední příčky v tabulce soutěže (2. místo).

Jak se daří v nové sezóně florbalové mládeži?

U11 (elévové) – domácí turnaj byl festivalem útočné hry a emocí. „Všichni hráči, z nichž někteří odehráli své první zápasy vůbec bojovali a nechali na hřišti úplně vše! Odměnou nebyla jen vítězství a postup do vyššího výkonnostního koše, ale také radost z tribun, od diváků – rodičů,“ říká trenérka týmu Vlasta Doležalová.

U13 (mladší žáci) – odehráli dva turnaje v nejvyšším výkonnostním koši regionu. „Výsledky pro nás v této kategorii jsou v pozadí rozvojových cílů, které všichni hráči a nutno dodat, že kádr je opravdu velmi široký, plnili na výbornou! Díky perfektní práci v trénincích se nyní posouváme v nastavených cílech na další úroveň a těšíme se na další možnost předvést se na turnaji,“ dodává trenér kategorie Michael Šiška.

U15 (starší žáci) odehráli taktéž domácí turnaj. „Klíčové v této kategorii je pro nás získání herních zkušeností na velkém hřišti pět na pět pro co největší množství hráčů. Každým zápasem se učíme lépe a lépe využívat dovednosti na celém prostoru hrací plochy a posouváme se ve spolupráci více hráčů. Všechny obranné a útočné činnosti nyní ověříme ve vyšším výkonnostním koši, do kterého jsme z domácího turnaje bez problémů postoupili,“ upřesňuje trenér starších žáků Vojtěch Paul.

U17 (dorostenci) dokazují, že poctivá práce na trénincích nese své ovoce a mají již na kontě dvě výhry (x Žraloci Příbram 4:3 po nájezdech a 6:4 x Texas). Přestože Berounu a Horním Počernicím podlehli mají před sebou další zápasy, ve kterých budou chtít potvrdit, že vítězství nebyla náhodou.

Komentář trenéra Lukáše Ungera:

Úvod sezóny nám hned zkraje ukázal, že to bude s většinou týmu daleko vyrovnanější florbal než v minulé sezóně. Po úvodních pár kolech jsme se mohli přesvědčit o tom, že každý může porazit každého a dorostencům se pomalu, ale jistě daří plnit úkoly a cíle, které jsme si pro tuto sezónu nastavili. Vítězit jde našim dorostencům po chuti, a proto jim přejeme ještě více úspěchů v nadcházející části sezóny.“

V rámci podzimních prázdnin proběhl také příměstský dovednostní tábor, kde všichni přihlášení pracovali na individuálních dovednostech a nové poznatky si jistě přenesou do dalších tréninků. Zlepšovali také své rychlostní, silové a obratnostní schopnosti pomocí různých her.

V listopadu se také rozjede Regionálni florbalová liga. Jedná se o soutěž mezi sokolskými týmy z místního regionu (Jince, Příbram, Komárov, …), kde mají možnost se zapojit i hráči, kteří trénují teprve krátce a nehrají doposud ligové soutěže. První turnaj se odehraje v neděli 13. listopadu v dobříšské sportovní hale.

Statistiky všech týmů můžete sledovat/analyzovat ZDE.

Informace o nadcházejících turnajích, akcích a také krátká shrnutí ze zápasů naleznete na 

autor článku: Vojtěch Paul - Florbal Dobříš (redakčně upraveno)