Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Kadanští Kati sťali Dobříš. Sokolské tažení v Poháru Českého florbalu končí

přidáno: 05. 09. 2022

V neděli 4. září se v dobříšské sportovní hale od 17:30 hod. odehrál zápas 3. kola Poháru Českého florbalu. V utkání nastoupili kluci z domácího týmu TJ Sokol Dobříš proti FBC DDM Kati Kadaň. Zápas nerozhodoval pouze o tom, kdo projde do 4. kola celorepublikové soutěže, ale vítěz duelu si v příští fázi turnaje může užít prestižní zápas s TJ Sokol Královské Vinohrady, který působí v nejvyšší české lize (Livesport Superliga).

Očekávání před zápasem slibovala velmi zajímavou podívanou. Kadaň i Dobříš ovládli skupinu v 1. kole, kdy získaly oba celky po čtyřech výhrách ze čtyř zápasů. Týmy následně také dominovaly proti svým soupeřům ve 2. kole. Sokol Dobříš vyprášil na domácí půdě Lokomotivu Louny 13:5 a Kati Kadaň setřeli v SH Hořovice Žraloky Příbram vysoko 16:4. Povyšujícím aspektem pro Kadaň je fakt, že Kati hrají tuto sezónu o dvě ligy výše než Sokol Dobříš. 

Do konce druhé třetiny sledovala diváky nabitá sportovní hala supertěsný a vyrovnaný zápas. Úvodní branku utkání vstřelil už po 14 vteřinách na hřišti kanonýr Vít Bohata a poslal Sokoly do brzkého vedení. Na dvougólový náskok dosáhli Kati až po 50 minutách hry, do té doby zápas doprovázela nervozita z velmi těsného vývoje utkání. V zápase Kadaňští ubránili tři přesilovky, hráčům z Dobříše nebyl kontroverzně uznán gól, kdy míček rozvlnil síť během hvizdu rozhodčího signalizující konec druhé třetiny.

V posledním dějství ale domácí polevili a po několika neproměněných šancích a soupeřových laciných gólech došel hráčům elán. Sokolové se statečně bili (chvílemi dokonce i bez brankáře) až do konce, kupředu je hnalo všech 108 přihlížejících diváků, ale ani to nestačilo k tomu, aby dokázali průběh zápasu stáhnout na svoji stranu. Kati holt zaťali sekeru příliš pevně. Poprava se, ne jako minulý týden v Hořovicích, ale rozhodně nekonala. Zápas byl vyrovnanou partií doprovázený fantastickou diváckou kulisou. 

O své dojmy z utkání se podělil i kapitán domácích Jakub Brabec

Pane kapitáne, jak byste zhodnotil zápas?

Dle mého názoru byl zápas do poloviny třetí třetiny velmi vyrovnaný. Dělá mi velkou radost, že jsme do té doby dokázali držet tempo se soupeřem hrajícím o několik soutěží výše. Potvrdili jsme si, můžeme hrát s kýmkoliv, když na hřišti plníme to co máme a když pracujeme týmově. 

Co podle vás tedy zápas rozhodlo? 

Ve třetí třetině jsme několikrát zaváhali a to hráči jako oni jsou schopni proměňovat a trestat. Naopak my jsme několik slibných šancí proměnit nedokázali. Chceme si z toho vzít ponaučení a zapracovat na tom.

Myslíte si, že Kadaň splnila roli favorita utkání nebo ne?

Výsledkově ano, herně to měli podle mě hodně těžké. Zápas jsme jim znepříjemnili a nedali jsme jim nic zadarmo.

A co je pro váš tým teď důležité pro start do nové sezóny, která začne na domácí půdě příští víkend?

Odrazit se od předvedených výkonů a pokračovat ve stejném tempu v soutěži, kde se nám tyhle zkušenosti budou hodit. Na domácích zápasech se nám dostává skvělé divácké podpory, kterou bychom si rádi udrželi. 

autor článku: Štěpán Böhm