Dnes je čtvrtek 18. duben, svátek má Valerie,
je Mezinárodní den památek a sídel.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Letošní sezona dobříšských florbalistů byla opět velmi nabitá

přidáno: 15. 05. 2018

Florbal Dobříš má širokou základnu sportovních nadšenců. Jak se mladí florbalisté popasovali s letošní sezonou? A proč se některým z nich může stát jejich sen skutečností? O tom všem se dočtete v následujícím článku.

První florbalové zápasy všech našich kategorií, které byly v letošním ročníku v ligách Českého florbalu tři, nesly známky trénování v improvizovaných podmínkách. Ovšem vidina nové zrekonstruované haly, jejíž rozměry a povrch budou umožňovat pořádání soutěží přímo v Dobříši, nás motivovala k další práci.

Dorostenci postupují do vyšší ligy

Dorostenci vstoupili do své již třetí sezony poněkud rozpačitě, ovšem čím více se blížily vánoční svátky a otevření sportovní haly, jejich výkony se zlepšovaly. V soutěži, ve které nebyla nouze o regionální derby (FBC Příbram, Eden Beroun, Černošice), jsme do posledních utkání bojovali o 3. postupovou příčku do vyšší soutěže (2. liga dorostenců). Nakonec ji hráči kolektivními výkony dokázali před týmy Slaného a Kladna uhájit. Tři hráči jsou v top 10 kanadského bodování.

Hráčům patří obrovká gratulace nejen k postupu, ale i k neustále se zlepšující hře!   

Starší žáci přeskočili o několik košů výše

Starší žáci se postupně z 8. výkonnostního koše propracovali až do třetího nejvyššího. Což je úžasný výsledek! Obzvláště uvědomíme-li si, že florbalové soutěže hrajeme v regionu Praha a Střední Čechy. Hra této kategorie musela nejen hráče, ale také rodiče a diváky bavit. Krásné kombinace, rychlý a technický florbal. To vše předváděl tým pod taktovkou trenéra Michala Cibocha, který dodává: „Florbal je sice kolektivní sport, ale také zde potřebujete tahouny a lídry, o které se můžete v krizových situacích opřít. Nutno dodat, že Vojta Panuška (3. nejproduktivnější hráč celé soutěže), Matěj Žák, David Kolář a opora v brance Kuba Selucký jimi opravdu byli“.

Ti nejmenší sbírají hlavně zkušenosti

Nejmladší kategorie zapojená do ligových soutěží letos přestoupila do kategorie mladších žáků. V soutěžích 3+1 se v průběhu sezony usadili v prvním výkonnostním koši a zde sehrávali parádní vyrované zápasy. Utkání „mlžů“ byla plná útočných akcí, jež většinou končily míčkem v soupeřově brance. Hráči hráli s obdivuhodným zaujetím a jejich chuť do hry mnohé soupeře doslova ničila.

Minižáci dokázali postoupit na přebor

V neposlední řadě nesmíme opomenout také naše družstva, jejichž hlavní soutěží je Regionální florbalová liga. V letošní sezoně se do této soutěže společně s námi zapojila družstva z Příbrami, Milína, Šestajovic a Jinců. Od září do ledna se odehrálo celkem pět turnajů. Všichni hráči měli možnost se těchto akcí zúčastnit a vyzkoušet si, jaké to je zahrát si opravdový zápas. Minižáci (naši nejmenší florbalisté) postoupili na Přebor ČOS do Prahy. Zde v regionálním finále – Čechy obsadili konečné 6. místo.

Po konci sezony (poslední neděle v dubnu) se v dobříšské hale ještě uspořádaly přátelské zápasy výběru dorostenců a starších žáků s týmy z Berouna a Příbrami. Zápasy byly výborným zpestřením v období přípravy na další sezonu. A co nás ještě čeká? V přípravném období se chystáme na florbalový turnaj Kralupy Open (dorostenci a starší žáci) a druhý týden v červenci proběhne klasické soustředění na Špičáku na Šumavě.

Dobříšští spolupracující s mistrovským klubem ČR

Náš oddíl nově navázal spolupráci s několikanásobným mistrem ČR a to oddílem Tatran Střešovice. Cílem je spolupráce a sdílení know-how ohledně rozvoje mladých florbalových nadějí, což umožní hráčům dosáhnout co nejlepších sportovních výkonů.

Podrobnější statistiky 

Podívat se můžete na podrobné statistiky, fotky a videa. Sledovat nás můžete také na webu nebo oficiálním Facebooku.

autor článku: Vojtěch Paul | Florbal Dobříš