Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Svůj první zápas v divizi Dobříš vyhrála s převahou!

přidáno: 22. 08. 2016

V netradiční páteční den byl zahájen prvním zápas nového ročníku Divize A. Nováček z Dobříše v něm zaslouženě zvítězil. Oba týmy produkovaly kombinační hru, k vidění byly hezké akce, ale dobříšští hráči byli přesnější v zakončení.

Rokycany – Dobříš 1:4 (1:1)

Začátek zápasu přinesl opatrnou hru a oba týmy se snažily hlavně neudělat chybu. První střelu na dobříšskou branku vyslal Aubrecht, mířila však jen doprostřed branky.

V 9. minutě zahrával Maryška přímý volný kop, míč proletěl pokutovým územím a skončil poprvé v domácí síti. Utkání dostalo nový náboj. Pohotová střela Puchmajera po přihrávce Šraina skončila v náručí domácího gólmana, poté začali být nebezpečnější rokycanští hráči. Klír střílel mimo branku a střelu Skopového zablokoval Talůžek.

Ve 24. minutě střelu Černého lehce tečoval Weber a bylo srovnáno. Únik hostujícího Procházky zastavil gólman i možnost obránce Valsy. V závěru první části hlavičkoval nad Šedivého branku Jindřich.

Druhou půli zahájili hosté dvěma šancemi. Tečovaná střela Valsy skončila nad břevnem a po chybě obrany obešel Valsa Vilda, jeho zpětnou přihrávku z brankové čáry poslal Šrain vysoko. U domácích nebezpečná hlavička Trojance byla rovněž nepřesná.

Rozhodnutí přišlo mezi 60. a 62. minutou. Po akci Dorta pronikal Maryška a byl nedovoleně zastaven. K pokutovému kopu se postavil Dort, jeho střelu stačil sice gólman vyrazit, ale na dorážku byl již krátký.

V 62. minutě po rohovém kopu a podběhnutí Vilda hlavičkoval sváteční střelec Liška potřetí do sítě. Rokycany přidaly, avšak příliš šancí si nevypracovaly. Spěváček neuspěl při dvou přímých kopech, proti Jindřichovi zasáhl včas Talůžek a Hereit střílel zblízka nad bránu. Velkou šanci měl Puchmajer po útoku dvojice Šrain Valsa, avšak zblízka bránu netrefil, neuspěl ani Maryška po samostatné akci.

Teprve v samém závěru domácí hosty zatlačili před vlastní branku, ale střelu domácího hráče srazil Rychlík na rohový kop, Vaščák mířil jen do Šedivého a ten se blýskl pěkný zákrokem při střele Spěváčka. V nastaveném čase unikl obraně střídající Junek, obránce chyboval a  Valsa  pečetil výsledek. 

Branky: 24. Černý – 8. Maryška, 60. Dort, 62. Liška, 91. Valsa

Žluté karty : Procházka, Klír, Spěváček – 0

Rozhodčí: František Šlapák

Diváků: 190

Dobříš: Šedivý – V. Weber, Talůžek, Rychlík, Liška – Puchmajer - Procházka, Dort, Šrain (80. Horáček) – Maryška (79. Junek), Valsa(91. Pokorný)

Trenér Dobříše Rychlík mírnil velkou euforii hostujících hráčů a velkého množství příznivců: „Jsme spokojeni, že jsme vyhráli. Jsme nováček soutěže, do zápasů budeme vstupovat s pokorou. Pro nás je priorita záchrana. Je vidět, že soutěž je tempem hry úplně jinde než krajský přebor. To nás malinko překvapilo, ale kluky jsem na to upozorňoval. „Tluču“ jim do hlavy, ať z toho nejsou vyděšení.

První poločas jsme se rozkoukávali. Ve druhém poločase jsme už byli připraveni. Domácí mají svou kvalitu, my také. Vstup do soutěže se nám povedl, navíc na soupeřově hřišti. Myslím si, že Rokycany určitě nebudou patřit mezi mančafty, které by se pohybovaly na chvostu tabulky. Spokojenost. Teď nás čekají Karlovy Vary, to bude asi ještě kvalitnější soupeř. Čas nám ukáže, my půjdeme krok od kroku dál. Dnes to byl výborný týmový výkon. Kdybych ale musel někoho vyzdvihnout, tak řeknu Štěpána Maryšku.“

Záznam utkání můžete sledovat zde.

Výbor MFK Dobříš děkuje všem fanouškům, kteří vážili cestu na toto utkání. Věříme v dobrou návštěvnost i na našich dalších zápasech. 

autor článku: Radim Weber