Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšský fotbalový podzim

přidáno: 13. 10. 2019

Začátkem srpna byla pro dobříšské fotbalisty a samozřejmě i fotbalové fanoušky zahájena další fotbalová sezona. Pro A-tým čtvrtá po sobě v divizní soutěži. Již před zahájením sezony došlo ke dvěma zásadním změnám.

Po jedenácti letech skončil na lavičce A mužstva Martin Šrain a nahradil ho bývalý hráč Filip Dort, který působil roky v několika ligových týmech. Druhá změna nastala v tom, že naše mužstvo bylo zařazeno do B skupiny divize, kde jsou týmy na lepší úrovni. To se také neustále projevuje na výsledcích. Náš tým je na posledním šestnáctém místě s pěti body a boj o záchranu bude jistě velmi těžký.

Průběžná stručná informace o výsledcích:

Dobříš – Neratovice 0:0 na p. 13:12
V prvním kole nového ročníku v normální hrací době gól nepadl, za to v penaltovém rozstřelu jich bylo celkem 25.
Aritma Praha – Dobříš 2:0
Ani ve druhém utkání nedokázali dobříšští hráči vstřelit branku. Jen díky Weberovi v brance nebyla prohra horší.
Dobříš – Brandýs 0:2
Ve svém dalším utkání pokračovali domácí hráči v neúspěšné hře. Nezískali body a stále se čeká na první gól ze hry.
Česká Lípa – Dobříš 1:1 na p. 4:2
Zřejmě nejslabší soupeř z prvních čtyř kol. Nakonec jsme získali jeden bod, když soupeř neuspěl v penaltách.
Dobříš – Chomutov 2:4
Trenér Filip Dort postavil překvapivě stopera Talůžka na útočný hrot. Proti silnému soupeři zahráli dobříšští hráči dobrý zápas, vypracovali si dostatek brankových příležitostí, avšak, na rozdíl od soupeře, jim chyběl klid v zakončení.
Dobříš – Kladno 2:6
O výsledku se rozhodlo již v první půli, kdy naši hráči obdrželi pět gólů. Zlepšený výkon v druhé části už nic nezměnil.
Souš – Dobříš 7:0
Další vysoká porážka ukázala dobříšským fotbalistům, že týmy této skupiny divize, jsou na jiné úrovni než skupina A.
Dobříš – T.Rakovník 1:1 na p. 5:6
Přestože, hlavně ve druhé půli, měli dobříšští více ze hry a vypracovali si i více šancí, nakonec gólem v závěru přišli o první tři body. Neuspěli ani při penaltách. Opět se ukázalo, že hráči mají slabiny v zakončování akcí.
Český Brod – Dobříš 2:1
Proti vedoucímu týmu předvedli dobříšští dobrý výkon. Ujali se vedení, ale v závěru opět přišli o body.

„Béčko“ mužů chtělo navázat na úspěšné jaro letošního roku. Což se jim zatím nedaří, i když herně to není špatné. Podobně jako v prvním týmu chybí zakončení útočných akcí. Nejlepší výkon podalo proti mužstvu Rožmitálu (5:1), ale například proti Tlusticím (0:1) mělo přímo drtivou převahu, ale prohrálo. Drží se v I.B třídě na předposledním třináctém místě s šesti body.

MLÁDEŽ

Dobříšský oddíl má jedenáct mládežnických kategorií, o které se starají obětaví trenéři zcela zdarma. Účelem je přivést mládež v co největším počtu k fotbalu a sportu obecně, vychovat příští dobré fotbalisty se vztahem k dobříšské kopané a také slušné lidi.

DOROST

V letošním roce hrají dorostenci po roční přestávce opět krajský přebor. Hlavním nedostatkem je počet hráčů staršího dorostu, ať je to vlivem zranění, nebo osobní odpovědností jednotlivců. Starší dorost doplňují mladší dorostenci, kteří si nevedou v žádném případě zle. Počáteční výsledky, a především výkony se postupně stabilizují. V posledních utkáních nastalo zlepšení. Starší dorostenci získali v posledních třech kolech sedm bodů a jsou na osmém místě s deseti týmů.

Mladší dorost, jak bylo řečeno, trpí tím, že někteří jejich hráči nastupují v jeden den i za jejich starší kolegy. Jsou na sedmém místě s devíti mužstev a zatím získali šest bodů.

ŽÁCI

První tým starších žáků je letos nejlepším mládežnickým mužstvem. Je na druhém místě krajského přeboru s dvaceti body ze šestnácti týmů. V této kategorii je hodně hráčů, z kterých mohou vyrůst v budoucnu výborní fotbalisté a MFK Dobříš na ně bude v budoucnu velmi spoléhat.

B-tým starších žáků v okresním přeboru je na pátém místě se sedmi body. V soutěži je sedm týmů. Starší žáci tvoří jedno mužstvo s celkovým počtem 23 hráčů, tréninky probíhají společně.

Mladší žáci v krajském přeboru zatím jsou ze šestnácti týmů na jedenáctém místě s jedenácti body. Mladší žáci B hrají okresní přebor a vedou tabulku své skupiny s pěti týmů a mají dvanáct bodů. Hráči této kategorie si postupně zvykají na jiný herní prostor, popřípadě kvalitnější konkurenci. Nicméně výkony kategorie mladších žáků jsou další světlou vidinou dobříšské mládeže.

PŘÍPRAVKY

Na Dobříši je v současné době pět přípravkových kategorií. Dvě starší a dvě mladší přípravky a fotbalová školička – předpřípravka, pro úplně nejmenší fotbalisty a fotbalistky. V těchto kategoriích rozhodně nejde o dílčí výsledky, nicméně rozvoj hráčů ve věkovém rozmezí od 6 do 11 (12) let, je ten nejdůležitější v jejich fotbalovém a obecně sportovním životě. A to jak z hlediska rozvoje pohybových předpokladů, tak i rozvoje technických dovedností. Na stejné úrovni je také rozvoj morálně volních vlastností - láska k tomuto sportu a společně s rodiči budování zdravého charakteru.

MFK Dobříš se stal partnerským klubem SK Slávie Praha ve výchově mládeže

MFK Dobříš vstoupil do spolupráce s SK Slávií Praha v rámci výchovy mládeže. Jedná se o partnerství, které v mnoha ohledech pomůže zlepšit tréninkový proces a současně může motivovat trenéry a hráče MFK ve svém rozvoji. Ve stručnosti jde o využití možnosti návštěvy trenérů MFK Dobříš na mládežnických trénincích SK Slavia, společné schůzky partnerských klubů na půdě Slavie, kde probíhají pravidelná školení a debaty o výchově mládeže. Dále bude moci MFK Dobříš uspořádat interní školení s ukázkovým tréninkem trenérů SK Slavia Praha v domácích podmínkách. Především přípravkové kategorie MFK získávají možnost účastnit se pravidelných turnajů partnerských klubů SK Slavia Praha. V neposlední řadě mají partnerské kluby možnost účasti na utkáních A týmu SK Slavia Praha.

autor článku: Radim Weber - MFK Dobříš (redakčně zkráceno)