Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

I ve svém druhém utkání jarní části dobříšští fotbalisté neuspěli

přidáno: 29. 03. 2018

Ve vyrovnaném utkání byli fotbalisté z Doubravky nebezpečnější, a to hlavně častější střelbou a také zakončováním akcí.

Úvod utkání Dobříši opět vyšel. Do první šance se dostal Maryška a ve čtvrté minutě po rohovém kopu Junka Maryška hlavou usměrnil míč do sítě. Následně se pak dobříšský střelec opět dral do dobré pozice. Pak však domácí hru vyrovnali a začali střelbou ohrožovat branku Šedivého. Přesto se V. Šrain dostal k nebezpečnému zakončení, avšak míč po jeho střele skončil vedle brány. Dobříšský gólman pak zasáhl při nebezpečném střeleckém pokusu Krejčího. Ve 20. minutě Šedivý sice stačil ztlumit pokus Sýse, ale míč přesto skončil v brance těsně za brankovou čárou.

Otočit skóre se nedařilo

Otočit opět skóre na stranu hostů mohl Maryška, ale mířil jen do boční sítě. Těsně vedle brány střílel domácí Brabec a na druhé straně se do úniku vydal Matějka, ale na hranici „šestnácky“ se srazil s gólmanem Luhovým. Poslední nebezpečnou střelu v první půli vyslal domácí Světlík, branku však těsně minul.

V druhé půli Dobříš dokázala vyrovnat, ale...

Druhá půle začala neproměněným brejkem Maryšky a naopak Šedivý měl co dělat s hlavičkou Petrželky. V 62. minutě zahrával volný přímý kop Brabec a nekrytý Novák hlavičkou pod břevno otočil skóre na stranu domácích. Dobříšští hráči po této brance získali mírnější převahu, ale větší šanci si nevypracovali. Přesto v 73. minutě Karas, krátce po té co nastoupil, dokázal po Krůtově centru protlačit míč do sítě a srovnat skóre. Hosté se však z vyrovnání dlouho neradovali. Již za čtyři minuty Ungr střelou z trestného kopu přes zeď stanovil konečný stav utkání. Další gól mohl přidat ještě Krejčí, ale špatně trefil míč. V samém závěru se dobříšští hráči snažili o vyrovnání, výsledkem bylo několik rohových kopů, po kterých se neprosadili jak Maryška, tak Talůžek. Doubravka tak nad Dobříší vyhrála 3:2.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Pokorný, Masopust (80. Jechort) – Junek, J. Šrain, V. Šrain, Krůta – Maryška, Matějka (71. Karas).

Branky: 20. Sýs, 62. Novák, 77. Ungr - 4. Maryška, 73. Karas. Rozhodčí: Hrkal. ŽK: Künstner, Ungr – Maryška, Procházka, Jechort. Diváků: 65.

Statistiky: Střely: 14:10, z toho na branku: 7:4. Rohové kopy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:16.

autor článku: Radim Weber a redakce DA