Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Nepříznivá série dobříšských fotbalových proher pokračuje

přidáno: 23. 10. 2018

Série neúspěchů domácích hráčů pokračovala i další víkend soutěží. V poměrně vyrovnaném utkání rozhodly chyby na straně domácích, kterých dokázali berounští hráči využít.

Dlouho se na hřišti nic podstatného nedělo, až ve 26. minutě udeřilo ze strany hostů. Lhotka si zpracoval centrovaný míč v pokutovém území (ofsajd?), obešel Jechorta a skóroval. Dobříšští odpověděli šancí Talůžka, jehož hlavička po rohovém kopu se do brány nevešla. Pro Dobříš mohlo být vzápětí ještě hůře. Do vyložené pozice se dostal Sklenář, avšak Jechort stačil vyrazit na rohový kop. Ve 28. minutě po centru V. Šraina úspěšně zakončil Matějka. Domácí pak přidali a měli několik šancí k otočení výsledku. Junka zastavil v hraniční ofsajdové pozici praporek asistenta rozhodčího, následně opět Junek orazítkoval tyč. Domácí se snažili, ale několikrát byli zastaveni pro ofsajd, a když Masopust přehodil gólmana Šebka, míč se odrazil od země přes břevno.

O tři body rozhodly chyby v obranné fázi

Ve druhé půli v 56. minutě došlo před dobříšskou svatyní ke zmatku, který využil Sklenář ke druhému gólu berounských, když z úhlu poslal obloučkem míč do sítě. Vyrovnat mohl po rohovém kopu V. Šraina Kozohorský, ale střela skončila těsně nad brankou. Po vystřídání hráčů se snažili dobříšští o vyrovnání po dlouhých autech Šebka a dalších centrech z rohových kopů. Po akci hostů mohl navýšit skóre Pelikán, trefil však jednoho z bránících hráčů a na druhé straně střelu Talůžka odkopl berounský hráč na roh. V 73. minutě se dobříšští dočkali. Po jednom z rohových kopů centr Junka umístil hlavou do branky J. Šrain. Domácí se vrhli do útoku se snahou o tři body, ale nakonec rozhodly chyby v obranné fázi. Nejprve Talůžek vykopával míč z brankové čáry a v 77. minutě nehlídaný Lhotka vstřelil rozhodující gól. Závěrečná snaha o vyrovnání se postupně měnila v křeč, a tak stojí za zaznamenání jen šance Junka po autu Šebka a přisunutí Pokorného. Utkání tak skončilo Dobříš – Beroun 2:3.

Dobříš: Jechort – Horáček, Procházka, Talůžek, Kozohorský (69. T. Šebek) – Masopust, J. Šrain, Pokorný, V. Šrain – Junek, Matějka (69. Karas)

Branky: 28. Matějka, 73. J. Šrain – 26. a 77. Lhotka, 56. Sklenář. Rozhodčí: Cichra. ŽK: 0 – Sklenář, Lhotka, Poslední. Diváků: 245

Statistiky: Střely: 13:8, z toho na branku: 5:5. Rohové kopy: 9:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly:14:13

B-týmu se také nedařilo

V první půli měli výraznou převahu hosté, kteří však zahodili hodně vyložených šancí. Ve druhém poločase dobříšští sice hru vyrovnali, ale paradoxně obdrželi dvě branky. Nejprve se po uvolnění v „šestnáctce“ trefil Ježek a pak po přímém volném kopu hlavou Kuba. Když pak po faulu brankáře na Šišmu proměnil pokutový kop V. Weber, domácí získali výraznou převahu v poli, ale před brankou byli neškodní. V závěru je potrestal třetí brankou Ježek. Utkání tak skončilo Dobříš B – Milín 1:3.

Dobříš: R. Weber – Burda (79. Dušek), Kadlec, V. Weber, Zbíral – Pjaták, Zdrubecký, Semančík (68. L. Kuchař), Mařík (66. Šišma) – Kukol, Mann

Branky: 72. V. Weber (p.k.) – 55. a 83. Ježek, 58. Kuba. Rozhodčí: R. Jarolímek. ŽK: V. Weber, Kuchař – Synek. Diváků: 70

autor článku: Radim Weber