Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Po nepovedeném úvodu dobříšští hráči slavili vydřené vítězství

přidáno: 28. 08. 2018

Ve třetím kole přijel na Dobříš soupeř, který zvláště v úvodu utkání domácí hráče řádně potrápil. Dobříšským bez Maryšky a v neobvyklé sestavě se ve druhé půli z první střely na branku podařilo skórovat a vítězství si nakonec uhájili. Jak probíhalo dramatické utkání?

Hosté z Plzně vlétli do zápasu s velkým nasazením a v úvodu si vybojovali čtyři rohové kopy, nastřelili dvě břevna a neproměnili několik šancí. Střelu Sýse vyrazil Jechort na roh. Po jeho zahrání nastřelil Trojanec břevno, domácí gólman pak vyrazil i střelu Skopového, pokus Roubala vytěsnil Jechort na břevno a po rohovém kopu minul Trojanec hlavou míč z bezprostřední blízkosti. Pak ještě musel po chybě v rozehrávce Jechort krýt střelu Roubala. Po dvaceti minutách se domácí přece jen zkoncentrovali a již nepouštěli hosty do příležitostí. Jedinou příležitost měl V. Šrain, ale vyslal na branku slabou střelu.

Druhou půli začali dobříšští lépe

Brankáře ohrozil nepovedeným centrem V. Šrain a po jeho rozehrání hlavičkoval Talůžek těsně vedle branky. Po akci Junka dostal příležitost Masopust, avšak nezpracoval míč. Šance měli i doubravští hráči. Rohový kop Nováka prošel podél celé brankové čáry a v největší šanci hostů, po chybě v obraně, oblouček Motla lehce tečoval Jechort na rohový kop. Nebezpečně hlavičkoval vedle branky i Krejčí. V 69. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Liška a tato první střela Dobříše na branku skončila v síti. Hosté se snažili o vyrovnání, avšak jejich střely mířily daleko vedle branky. Domácí mohli nakonec i vstřelit druhý gól, ale kombinace bratrů Šrainů postrádala zakončení.  Lze věřit, že v příštích utkáních podají dobříšští fotbalisté lepší výkon. Utkání tedy skončilo Dobříš - Doubravka 1:0.Bylo to vybojované vítězství a hlavně důležité tři body,“ s radostí zmínil asistent St. Puchmajer. „Po nepovedeném začátku jsme vyztužili střed a soupeři, který hrál velmi dobře, jsme již moc šancí nedali,“ uvedl Filip Dort.

Dobříš: Jechort – Kozohorský, Procházka, Talůžek, Liška - Pokorný – Junek, Masopust (74. Matějka), V. Šrain – J. Šrain, Dort (88. Karas).

Branka: 69. Liška. Rozhodčí: Švorc.

ŽK: 0 -  Morávek, Šural, Roubal.

Diváků: 248.

Statistiky: Střely: 4:12, z toho na branku: 2:8. Rohové kopy: 4:10. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:22.

autor článku: Radim Weber