Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

DORT ROZHODL PENALTAMI

přidáno: 11. 10. 2017

Série dalších mistrovských zápasů vyšla dobře oběma mužským týmům, i když „béčko“ muselo rozhodnout až penaltovým rozstřelem. Hůře dopadly mládežnické týmy, kde se dařilo výsledkově pouze mladším žákům Dobříše B. A-tým mladších žáků poprvé pocítil hořkost porážky.

MFK Dobříš - SK Jankov 2:1 (2:0) 

V sobotu na stadionu v Lipkách sehráli domácí v rámci 8. kola Fortuna Divize utkání s Jankovem, které dělil bod v tabulce ve prospěch Dobříše a tak se dalo očekávat zajímavé utkání, ve kterém obě mužstva toužila po zisku tří bodů a posunu k čelu tabulky, Dobříšští navíc  třikrát v řadě prohráli, inkasovali jedenáct branek a tak domácí trenérská dvojice udělala tři změny v sestavě s jasným cílem neinkasovat a prosadit se v koncovce. 

Dobříš vstoupila do utkání útočně naladěna a už ve 4' z levé strany nacentroval míč Jan Šrain, ale jeho přihrávku na malém vápně Matějka minul a Maryška na zadní tyči ve skluzu míč již střelou nezakončil. O minutu později se uvolnil ve vápně Jankova Maryška, ale střelu k tyči Pavelec kryl. I v dalších minutách měli domácí více míč pod kontrolou a Jankov se dostal poprvé k zakončení až po rozehraném rohovém kopu, ale střelu Sedlice odvrátili obránci do bezpečí. Nakonec se branky dočkali domácí fanoušci v 17', když nákopem z vlastní poloviny našel Václav Šrain za obránci Jankova nabíhajícího Maryšku, ten hlavou přehodil vybíhajícího brankaře, míč putující do prázdné branky odvraceli obránci, ale  ve skrumáži dorážejícího Matějku fauloval  brankář Pavelec a tak se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Dort a otevřel účet utkání. Hosté zahrozili v 30' když se ve vápně dostal ke střele Sedlic, ale Šedivý jeho střelu k tyči  chytil. V 40' rozehrál Dort rohový kop, odražený míč směřující do branky zastavil obránce Jankova rukou a Dort se nemýlil ani na podruhé a z penalty zvýšil na 2:0. Blízko ke kontaktní brance těsně před odchodem do šaten byl Jankov, když domácí kapitán Talůžek tělem přihrával míč brankaři Šedivému, ale míč místo aby skončil v náručí brankaře, se odrazil od tyče a dobříšští se štěstím míč odvrátili do pole.

I ve druhém poločase pokračovali domácí v útočné hře. Do šance se dostal Maryška, který vystihl rozehrávku Jankova s brankařem,  Pavelce přeloboval, ale míč po jeho následné hlavičce skončil na tyči. Blízko ke vstřelení branky byl i Jan Šrain, ale hlavou minul branku Pavelce, který výborným zákrokem vychytal i střelu z vápna Maryškovi a stálo při něm i štěstí, když z malého vápna zakončil rychlý brejk Matějka, ale bohužel pro domácí tutovou šanci nasměroval mimo branku. A tak přišel trest za neproměňování šancí domácích. Jankov, který se druhý poločas pokoušel dostat do šancí dlouhými nákopy, se dočkal v 70', když na centrovaný míč z levé strany směřující do malého vápna  nereagoval domácí Šedivý a hostující Burger dotlačil míč do branky a dostal hosty zpět do utkání. Ve zbytku utkání se Jankov snažil nezměněnou hrou dostat do šance, ale dobříšští zodpovědně bránili a každou příležitost využívali k rychlým brejkům do otevřené obrany, kde možnosti hasil výbornou poziční hrou stoper Kroneisl. Velkou šanci měl v závěru utkání Václav Šrain, ale jeho křížnou střelu vytlačil snad očima Pavelec a v poslední šanci utkání postupoval domácí Junek sám na branku, nevšiml si nabíhajícího spoluhráče, který by zakončoval do prázdné branky, a jeho zakončení skončilo v náruči Pavelce. Následně rozhodčí utkání ukončil. Domácí se zaslouženě mohli radovat z vítězství a nyní je čeká zápas u aspiranta na postup, Karlových Varů.

Branky: 17' a 40' Dort (penalty) - 70' Burger

Sestava: Šedivý - Procházka, Rychlík, Talůžek, Pokorný - Šrain J., Puchmajer O., Dort (90' Masopust), Šrain V. - Matějka (84' Junek ), Maryška (83' Pjaták) 

Dobříš B - Loděnice 0:0 na pen. 3:2.

Domácí mužstvo přišlo o možnost jít opět do čela tabulky I.B. třídy. Utkání mělo ve své moci, avšak zahodilo množství šancí. V první půli vyrazil brankář střelu Krůty, Karas střílel nad bránu, Junek obešel brankáře, ale Krůta zaváhal při zakončení, ani Karas neprostřelil brankáře a Mannovu střelu srazil obránce na roh. Za hosty zahrozil jedině Mráz střelou těsně nad branku. I v úvodu druhé půle svoje možnosti dobříšští neproměnili. Šebek střílel nad branku a Horáček ani Liška v dobrých pozicích neuspěli. Loděničtí hráči se soustředili už jen na bránění. Nebezpečnou střelu vyslal jedině Šolc vedle brány. V penaltovém rozstřelu za Dobříš uspěli ze čtyř pokusů Šebek, Puchmajer, Liška. Junek trefil břevno. Z pěti pokusů Loděnic dvě střely chytil Weber a jedna mířila vedle.

Dobříš: R.Weber - Karásek, J. Kadlec, M. Puchmajer, Horáček (63. M. Liška) - Junek, Kuchař (70. Semančík), Masopust (80. Jechort), Krůta - Mann (46. T. Šebek), Karas

Rozhodčí: Budil

Diváků: 74

 

STARŠÍ DOROST

Klatovy - Dobříš 4:3 (1:0)

V první půli jsme obdrželi jedinou branku, ovšem brzy po zahájení domácí hráči navýšili na 3:0. Pak jsme sice snížili, ale vzápětí Klatovy vedly opět o tři góly. V závěru se nám podařilo snížit na rozdíl branky, ale na vyrovnání již nezbyl čas.

Branky: 60.Kukol, 73.Korynta, 87.Chýla (p.k.)

 

MLADŠÍ DOROST

Klatovy - Dobříš 5:1 (4:0)

Tradičně kluci zaspali úvod a po dvaceti minutách prohrávali o čtyři góly. Ve druhé části utkáni již jen výsledek upravili.

Branka: 50.Krůta

 

STARŠÍ  ŽÁCI

Hořovicko – Dobříš 10:2 (4:0)

Proti prvnímu týmu tabulky jsme inkasovali již v první půli čtyři góly. Po přestávce jsme dali dva slepené góly, ale domácí se poté opět rozjeli a zakončili dvojciferným skóre.      

Branky: 46. Sklenář, 48 .Pinc (p.k.)

 

MLADŠÍ ŽÁCI

Hořovicko – Dobříš 4:2 (1:2)

První porážka našeho týmu v soutěži. Domácí se ujali vedení, našim se pak podařilo do půle otočit skóre. Hořovicko však se ve druhé půli opět ujalo vedení o gól a v závěru přidalo čtvrtou branku.

Dobříš: Vaněk – Obermajer, Petrlík, Škodný, Šantora, Prusík, Mareš, Fenyk, Stibor, Sobotka, Skála

Branky: 23. Stibor, 29. Mareš

Dobříš B - Daleké Dušníky 9:1 (4:0)

Dobříš: Koten – Diviš, Dvořák, Hošek, Šantora, Micka, Vaněk, Stibor, Škodný, Prusík

Branky: Škodný 3, Dvořák, Micka po 2, Prusík, Stibor. Vaněk, Sobotka po 3, Stibor 2, Koten, Hošek, Šantora, Diviš

 

STARŠÍ PŘÍPRAVKY

Rosovice - Dobříš B 2:14

 

MLADŠÍ PŘÍPRAVKY

Dobříš A – Dobříš B 10:8

Branky: Orság 3, Budínský, Víšek, Bumba, Dort, Bojko, Dvořák, Kramata – Havel 4, Kadlec, Novák, Stibor, Střešňák

Nový Knín/Prostřední Lhota - Dobříš 16:14

Branky: Višek 6, Dvořák 3, Orság, Kramata po 2, Budinský

Stará Huť – Dobříš 21:2

 

STŘELECKÁ TABULKA:

Muži A: Matějka, Maryška, J. Šrain po 3, Junek, Talůžek, Dort po 2, O. Puchmajer, Procházka

Muži B: Mann 4, Karas, Horáček, Kuchař, T. Šebek po 2, Pjaták, Karásek, Rozsypal

Dorost starší: Chýla 3, Mařík, Kukol po 2, L. Kuchař, Suchánek, Rada

Dorost mladší: Špindler 2, P.Škodný, Suchánek, Krůta

Žáci starší: R. Škodný, Panuška po 2, Sklenář, Pinc

Žáci mladší: R. Škodný 9, Obermajer, Mareš po 4, Stibor 3, Suchan 2, Fenyk, Vaněk, Sobotka

autor článku: Radim Weber