Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Sobotní zápas fotbalového A-týmu rozhodly nejen chyby v rozehrávce

přidáno: 24. 09. 2018

Přestože se dobříšským hráčům z A-týmu herně na domácí půdě příliš nedaří, do této doby na svém hřišti nezaznamenali porážku. To se změnilo v sedmém kole. I když se domácí brzy ujali vedení, chyby v poslední čtvrthodině znamenaly obrat v utkání. Přidáme-li k tomu i nedisciplinovanost hráčů, pak se nelze divit výrazné porážce.

Jako obvykle začali dobříšští opatrnou hrou a přenechávali aktivitu hostům. Přesto přišla již ve čtvrté minutě hezká akce, když se podél postranní čáry prosadil Karas, jeho přízemní centr poslal J. Šrain ideálně svému bratrovi, který krásnou střelou vstřelil úvodní gól. Pak se po akci stejných hráčů dostal opět V. Šrain do podobně pozice, ale tentokráte branku minul. Hra se vyrovnala, ale hosté měli přece jen větší příležitosti k zakončení. Jechort pádem pod nohy zabránil Bálkovi k vyrovnání a vychytal i pokusy Třísky. Ve 30. minutě však nechali dobříšští hráči vystřelit Krejčího a bylo srovnáno. Za šest minut ztratil Dort míč a akci hostů zakončil Pavlovič vyrovnáním. Ve 40. minutě došlo k situaci, která výrazně ovlivnila utkání. Po faulu Jandy se Karas po soupeři ohnal a byl vyloučen. Minutu před přestávkou se hostující Diviš dostal do „šestnáctky“ a vstřelil třetí úspěch hostů.

Do druhé půle nastoupili dobříšští, ač v deseti, se snahou pokusit se o upravení nepříznivého výsledku. Hosté však využívali brejky do prořídlé dobříšské obrany. Talůžek zachraňoval z brankové čáry po střele Bálka, přímý volný kop V. Šraina nestačil nikdo dorazit a v 53. minutě Pavlovič z úhlu počtvrté zavěsil míč do sítě Dobříše. Střely J. Šraina i Horáčka a centrovaný nákop J. Šraina vyrazil brankář Rojík. V 65. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen J. Šrain a hosté pak zahodili dvě velké příležitosti navýšit skóre, ale Szedmák překopl bránu a Krejčí nastřelil břevno. Poslední velkou příležitost měl v závěru i domácí Dort i jemu však Rojík vytěsnil střelu na roh. Zápas tak skončil Dobříš – Klatovy 1:4.

 

Dobříš: Jechort – Horáček, Talůžek, Pokorný, Kozohorský – Masopust - V.Šrain, J. Šrain, Dort, Junek

Branky: 4. V. Šrain - 36. a 53. Pavlovič, 30. Krejčí, 44. Diviš. Rozhodčí: Janíček. ŽK: 2x J. Šrain, Talůžek – Mészáros. ČK: Karas, J. Šrain.

Statistiky: Střely: 9:7, z toho na branku: 6:6. Rohové kopy: 3:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly:6:11.

Ani B-tým o víkendu nezvítězil

V malém derby bezpečně zvítězil favorit. Hledání dobříšských hráčů pokračuje a tak se nelze divit výsledku. Již v první půli padly do naší sítě čtyři góly. Na začátku druhé části utkání pak další. Poté se občas dobříšští začali prosazovat a výsledkem bylo snížení na 2:6. V poslední minutě ještě přidali Dušničtí další úspěch.

D. Dušníky: Mir. Pavlík – Kobík, Šimonovský, Skalický, Mart.Pavlík (60. Nováček), Žáček, Šimek, Sklenář (78. Slunečko), Burián, Krása, Houdek.

Dobříš B: R. Weber – Zbíral, V. Weber, Kadlec, Dušek (46. Matějů) – L.Kuchař, Burda (46. Korynta), Suchan (46. Šišma) Mařík, Modlík (60. Tran) – Koller.

Branky: 51. Mařík, 71. Šišma – 19. a 42. Krása, 5. a 48. Burian, 25. a 90. Houdek. Rozhodčí: Babák. ŽK: Houdek. Diváků: 80.

autor článku: Radim Weber