Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

SENZACE! DOBŘÍŠ VYŘADILA I ÚČASTNÍKA ČFL

přidáno: 25. 07. 2017

Ve svém 2. pohárovém utkání nastoupili dobříšští fotbalisté proti týmu z ČFL. Překvapivě, ale zaslouženě postupují do 2. kola soutěže. První půli poznamenalo brzké odstoupení Dorta a tak i když favorizovaní hosté neměli nijak výraznou převahu, přesto byli nebezpečnější. Ve druhé půli pak se hrál vyrovnaný duel, ve kterém domácí fotbalisté za svým soupeřem nezaostávali a vypracovali si více gólových příležitostí. O výsledku tak rozhodla jediná branka z penalty!

Dobříš – Litoměřicko 1:0 (0:0)

Litoměřičtí hráči byli v úvodu nebezpečnější, naopak dobříšské hráče rozhodilo zranění Dorta, který musel odstoupit již v desáté minutě. Jelínek nevyužil centr z pravé strany, vedle branky zamířil z otočky Šlehofer a po přihrávce Šimkovského se neprosadil zblízka Procházkou tísněný Surmaj. Následně přišly i šance Dobříše. Po úniku Maryšky se neprosadil Junek a brankář hostů Starczewski se vyznamenal při šanci stejného hráče. Stejně si na druhé straně vedl i Šedivý, když vytáhl přímý volný kop Hanuše. V konci první části utkání přišly i další možnosti Dobříškých, avšak unikajícímu Maryškovi stačil obránce ukopnout míč a J. Šrain nezužitkoval narážečku Maryšky.

Ve druhé půli čekali domácí diváci nápor favorizovaných hostů, to se však nestalo. Naopak nejprve přímý volný kop Rychlíka lehce tečovaný Talůžkem jen těsně minul branku a v 50. minutě byl v pokutovém území faulován Maryška. Penaltu bezpečně proměnil Talůžek. Ani za tohoto stavu, nepustili domácí hosty do výrazného tlaku. Domácí stopeři si opět zopakovali svou akci z úvodu druhé půle, avšak ani tentokráte nemířil Talůžek hlavou na branku. Dobříšští se ubránili při závaru po rohovém kopu Šimkovského a mohli zápas rozhodnout několika vyloženými příležitostmi. Střela V. Šraina minula branku, po úniku Maryšky dvakrát atakoval hostujícího gólmana J. Šrain. Nejnebezpečnější příležitost Litoměřicka připravil nechtěně domácí Procházka, jehož „malou domů“ musel Šedivý vykopávat z branky. Masopust po té zabránil v šanci Surmajovi a dobříšští si připravili další velké šance. Po akci Procházky neuspěl V. Šrain, dorážku jeho bratra vykopl protihráč z brankové čáry před „šestnácku“ odkud O. Puchmajer trefil břevno. Nebezpečně z dálky střílel i V. Šrain těsně vedle tyče. Ani v závěru se hosté neprosadili. Obránci stačili odvrátit centr Hanuše a střelu Surmaje vychytal Šedivý.

Dobříšští tak mohou čekat na los druhého kola, který by měl přivést na Dobříš ještě atraktivnějšího soupeře.

Branka: 51.Talůžek (p.k.)

Rozhodčí: Musil.

ŽK: Talůžek – 0.

Diváků: 500.

Dobříš: Šedivý – Procházka, Talůžek, Rychlík, M. Puchmajer – Junek (81. Karas), J. Šrain, O. Puchmajer, V. Šrain – Dort (10.Masopust), Maryška (90. Petrlík).

Trenér Jiří Rychlík: Samozřejmě jsem spokojen nejen s výsledkem, ale hlavně z bojovností a obětavostí hráčů. Ukázalo se, že to je cesta k dalším úspěchům. Jen bych trochu brzdil přílišnou euforii z výsledků v poháru, která může mít i negativní dopad na hráče.

autor článku: Radim Weber