Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Hráči z dobříšského „A“ týmu podali jeden z nejhorších výkonů v sezoně

přidáno: 11. 04. 2018

Proti týmu z předposlední příčky tabulky podali dobříšští hráči snad nejhorší výkon v sezoně. Zvláště v první půli se proti průměrnému soupeři nedokázali prosadit. Závěrečná snaha o vyrovnání již k bodům nevedla.

Začátek zápasu „A“ týmu byl ve znamení neurovnané hry. Oba týmy se předháněly, kdo toho víc zkazí. Dříve se uklidnili domácí. Únik Strejčka zastavil Šedivý a dorážku Ansumy vykopl V. Šrain. Ve 22. minutě posoudil rozhodčí souboj Procházky na hranici pokutového území jako nedovolený a penaltu proměnil Bešta. Za šest minut si s Pokorným poradil Strejček a přidal druhý gól Přeštic. Po tomto gólu dobříšští hráči přece jen trochu přidali, ale do větší šance se nedostali. Naopak zvýšit mohl domácí Zdeněk, ale neuspěl.

Dobříšští se probudili před koncem hry

Když hned v úvodu druhé části utkání Maryška málem vystihl „malou domů“ domácího obránce, a pak po centru V. Šraina střílel nebezpečně Maryška, zdálo se, že se hosté zvednou. Opak byl však pravdou a přeštičtí hráči mohli ještě skóre navýšit. Šance Ansumy, Blahoutka i střelecký pokus Fialy z přímého volného kopu však gól nepřinesly. Teprve v závěru utkání si vypracovali dobříšští šance. Střílený centr Maryšky J. Šrain nedorazil a hlavička stejného hráče se do branky nevešla. Teprve sedm minut před koncem pronikl V. Šrain do „šestnáctky“ a jeho přihrávku zužitkoval Puchmajer v kontaktní gól. Poté před domácí brankou mohl Puchmajer proměnit i druhý gól, avšak mířil těsně vedle a do šance se prodral i Maryška, ale jeho souboj s gólmanem Šampalíkem posoudil rozhodčí jako faul. Na vyrovnání nebyl čas i proto, že rozhodčí nenastavil ani vteřinu, přestože domácí v závěru evidentně zdržovali hru. Utkání tak skončilo Přeštice - Dobříš 2:1. Trenér Martin Šrain uvedl: „První půle byla hrozná. Nebyly jsme schopni si přihrát a připravit si šanci. Ve druhé půli se sice výkon zlepšil, ale i tak jsem zklamaný z výkonu hráčů.“

„B“ tým byl úspěšnější

V první půli utkání I.B třídy využívali domácí sklon hříště a podporu větru k získání převahy, jejíž výsledkem byl jen závar před hostující brankou po akci Cipriana a střela Slabihoudka se kterou si Weber poradil. Ve 22. minutě přeloboval Krmela brankáře Veselého, který ještě stačil míč z brankové čáry vyrazit, ale dobíhající Matějka skóroval. O výsledku utkání rozhodl úvod druhé půle. Ve 47. minutě poslal Horáček do úniku Karase, který neomylně zakončil střelou ke vzdálenější tyči a za dvě minuty Kuchař z přímého volného kopu tvrdou střelou přidal třetí úspěch Dobříše. Domácí se sice snažili o snížení výsledku, ale výsledkem byla jen střela Slabihoudka do boční sítě. V 74. minutě po dlouhém autu unikl Karas a Krmela z jeho přihrávky přidal čtvrtý gól. V závěru utkání pak Weber sice vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti, avšak následoval faul, po kterém z pokutového kopu snížil Vostárek. Vzrušení pak přinesla ještě střela Krmely do břevna a kromě roztržky mezi domácími fanoušky a pořadateli rychlý únik dvojice Tran Horáček, který zakončil posledně jmenovaný hráč střelou do brankáře. Utkání celkově skončilo Chlumec – Dobříš B 1:4.

autor článku: Radim Weber a redakce DA