Dnes je pátek 29. březen, svátek má Taťána.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Dobříšští fotbalisté z „A“ týmu doháněli o víkendu dvoubrankovou ztrátu

přidáno: 02. 05. 2018

O víkendu se dobříšské fotbalové týmy utkaly s týmy z Rakovníka a Rožmitálu. Oba dva zápasy byly napínavé a dokonce došlo až na závěrečné penalty.

Po třech porážkách získali dobříšští fotbalisté jeden bod. Vzhledem k tomu, že museli v průběhu zápasu i v penaltovém rozstřelu stahovat dvoubrankové manko, je vydřený bod nakonec cenný. Domácí předvedli zřejmě nejlepší výkon jarní části soutěže a to je příslibem do dalších zápasů.

Dobříši nevyšel úvod

Již ve 2. minutě využil Červený nedorozumění Procházky se Šedivým a vstřelil úvodní gól. Domácí znervózněli a hostům patřila první čtvrthodina. Přesto po centru Junka měl Maryška možnost srovnat, ale před brankou nezpracoval balón. Na druhé straně musel Šedivý vyrážet tvrdou střelu Červeného. Na Maryškovu přihrávku nedosáhl Masopust a na druhé straně opět Červený střílel těsně nad břevno. Pak již postupně získávali dobříšští převahu. Maryška z úhlu prostřelil brankáře, ale z brankové čáry vykopl míč jeden z obránců, následně Maryškův pokus skončil těsně vedle branky a do třetice stejný hráč poslal míč do „šestnáctky“, avšak Šrain ani Junek nedokázali úspěšně zakončit.

Na začátku druhé části zápasu po centru Maryšky přihrál Junek zpět Masopustovi, jehož tvrdou střelu dokázal gólman Kudrna vyrazit. V 57. minutě prošel Červený přes tři hráče a Kalaš z jeho přihrávky vstřelil druhý gól hostů. O chvíli později mohl zřejmě rozhodnout Kalaš, když po rychlém protiútoku nastřelil břevno. Trenérovi Šrainovi pak vyšel tah se zařazením třetího útočníka Šebka, který krátce po příchodu poslal dlouhý aut před bránu, a i když Kudrna hlavičku Talůžka vyrazil, proti Krůtově dorážce hlavou již byl krátký. Za dvě minuty se situace opakovala, ale hlavičku Talůžka tentokráte brankář vytáhl nad břevno. Domácí stupňovali tlak na branku. Dalekonosný pokus Šraina z trestného kopu rakovnický brankář s problémy vyrazil, po rohovém kopu Junka hlavičkoval Talůžek těsně vedle a ve vyložené šanci Šrain vyslal nedůraznou střelu, se kterou si Kudrna poradil. Dvě minuty před konce se však domácí dočkali vyrovnání. Po rohovém kopu se míč odrazil před „velké vápno“ a Junek nádhernou střelou zavěsil. „Byla to moje nejhezčí branka v mé dosavadní kariéře,“ řekl po zápase střelec.  V samém závěru se pokusili domácí o dokonalý zvrat v zápase, ale nepodařilo se jim dotlačit míč zblízka do sítě.

Drama přinesl i penaltový rozstřel

Po třech penaltách vedli hosté již 3:1, když za Dobříš uspěl pouze Šebek a Procházkovi a Puchmajerovi brankář střely zneškodnil. Za hosty naopak proměnili Pucholt, Tvrz a Sklenka. Ve čtvrté a páté sérii se však trefili Šrain a Junek, zatímco Šedivý vychytal jak Bestu tak Stuchla. Rozhodlo se tedy v šesté sérii, kdy Matějka přestřelil a Krupička zajistil dva body hostům. Utkání tak po penaltách dopadlo Dobříš – SK Rakovník 2:2 (0:1) na p. 3:4. Asistent trenéra Filip Dort uvedl: „Rozhodil nás první inkasovaný gól krátce po zahájení. Po tomto nešťastném úvodu jsme však byli lepší. Škoda té obdržené druhé branky. Jinak si Rakovník moc příležitostí nevypracoval. Důležitým momentem bylo zařazení Šebka do útoku a hra na tři obránce. Hosté se tak dostali pod tlak a nám se proto podařilo toho využít. Zlepšený výkon je příslibem do dalších zápasů.“

U „B“ týmu došlo také na penalty

V soutěži I.B třídy se domácí utkali se soupeřem, kterého v podzimním duelu porazili v utkání, které přineslo mnoho emocí. Tuto neděli však se nic mimořádného nedělo, až na to, že dobříšští hráči tentokrát nepodali takový výkon jako v minulém kole v Dalekých Dušníkách a hosté měli blíže k vítězství. Dobříšští začali lépe. Šebkova střela skončila na tyči a v 21. minutě to byl Karas, který střelou k tyči zajistil domácím vedení. Po této brance Dobříš ubrala na tlaku a rožmitálští hráči začínali být nebezpečnější. Jejich akce však často končily ofsajdem. Vyrovnat mohl Leitermann, ale jeho hlavička z bezprostřední blízkosti se do brány nevešla. I ve druhé půli byli hosté aktivnější. Straka se dostal snadno před brankáře Webera, ale ten stačil napoprvé zachránit. V zápětí na to v 52. minutě se situace opakovala s tím rozdílem, že se tentokráte již střelec prosadil. Krátce na to byl opět Straka ve vyložené pozici a Weber musel znovu zachraňovat. V dusném počasí ubývaly hráčům síly. Dobříšský brankář musel řešit pádem pod nohy ještě jednu ošemetnou situaci, ale výsledek se již nezměnil. V penaltovém rozstřelu v prvních šesti pokusech uspěl pouze domácí V. Weber. V posledních dvou sériích však  střelci Patetl, Šrain resp. Varadín a Hausleitner byli úspěšnější a tak si dva body v průměrném utkání připsali domácí. Utkání skončilo: Dobříš B – Rožmitál 1:1 (1:0) na p. 3:2

autor článku: Radim Weber