Dnes je čtvrtek 28. březen, svátek má Soňa,
je Den učitelů v ČR.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

HC Dobříš a restart hokeje i bruslení v Dobříši jde do své druhé sezóny

přidáno: 11. 11. 2022

HC Dobříš vstupuje do další sezóny v plné síle. Ledová plocha zimního stadionu v Dobříši se pomalu ale jistě připravuje, a nejen hokejisti už se nemohou dočkat, až obují brusle a opět si užijí tréninky, turnaje a další akce. Zimní stadion v Dobříši by se měl veřejnosti otevřít už zítra!

„Po velice úspěšné loňské sezóně se budeme snažit navázat na vše dobré i v sezóně letošní. Model bruslení a hokeje proto necháváme stejný jako loni,“ říká za HC Dobříš Štěpán Souček a upřesňuje, jak bude HC Dobříš v letošní sezóně fungovat: „Na bruslení i hokej bude vždy vyhrazena jedna intenzivní a zábavná hodina. Naším cílem je nabídnout zimní radovánky široké dětské veřejnosti, tedy jak bruslařům, tak i začínajícím hokejistům. Opět se chystáme pořádat úspěšné hokejové turnaje, které se ponesou v duchu jednotlivých názvů.“

Plán akcí s HC Dobříš:

sobota 26. listopadu 2022

  • dětský hokejový turnaj v rybníkovém hokeji podle ročníků

sobota 17. prosince 2022

  • dětský hokejový turnaj neregistrovaných hráčů v plné výstroji podle ročníků

sobota 14. ledna 2023

  • dětský hokejový turnaj základních škol v rybníkovém hokeji

sobota 18. února 2022

  • dětský hokejový turnaj s registrovanými mužstvy v ČSLH

Mimo tyto turnaje chystá HC Dobříš také letos Mikulášské bruslení,

a to v pondělí 5. prosince 2022.

Více podrobností k fungování dobříšského hokejového klubu, tréninkům, plánům a novinkám prozradil za tým trenérů Štěpán Souček:

Jak bude HC Dobříš v letošní sezóně fungovat? Musí se rodiče s dětmi znovu přihlašovat, když už k vám chodili a jak se na tréninky mohou hlásit nové děti nebo i dospělí?

Po vzoru loňské sezóny, kdy jsme stabilizovali trenérské obsazení na jednotlivé dny i počty trenérů, již máme předběžný rozpis i pro letošní rok. Doufáme, že děti přijdou opět v hojném počtu a dají přednost pohybu na čerstvém vzduchu před virtuální realitou na svých telefonech. Všichni ti, kteří s námi bruslili již loni, nemusejí znovu vyplňovat náš interní dotazník (přihlášku), pouze ti noví, aby mohli být zařazeni do pravidelného rozesílání aktuálních informací. Veškeré potřebné informace budeme stejně jako loni rozesílat svým členům interní komunikací. Tedy i nabídky na konkrétní hokejové akce v daných měsících. Stejně tak případné informace o mimořádných situacích, např. při nepřízni počasí atd.  

Kdy a jak budou probíhat tréninky?

Tréninky budou 6x týdně - 1 bruslící hodina.

  • varianta A – intenzivní, max. 4x týdně jednotlivec
  • varianta B – pro začátečníky, max. 1x týdně jednotlivec

Každý si bude moci zvolit den, kdy bude chtít chodit bruslit a vyzkoušet tak hokejový trénink, min. 3x týdně anebo se zdokonalovat v bruslení a zdolávat jednotlivé překážky, účastnit se soutěží a oblíbených her.

Máte představu, na kolik rodiče bruslení dětí v Dobříši letos vyjde? Myšleno nejen ceny za tréninky, ale další členské poplatky, nutné vybavení a další věci. 

Vždy se snažíme to rodinám i dětem nabídnout v adekvátní výši poplatku za veřejné bruslení a bude to stejné i letos. Tedy jedna intenzivní bruslařská, zábavná či hokejová hodina s trenérem HC Dobříš vyjde stejně jako poplatek za veřejné bruslení tj. 50 Kč.

Zjednodušeně řečeno:

  • varianta bruslení A – až 4x týdně, intenzivní = 600Kč/měsíčně
  • varianta bruslení B – 1x týdně, pro začátečníky = 200Kč/měsíčně

Věřím, že trenéři svým přístupem a nadstavbou všechny děti dostatečně zaujmou natolik, že to všechny děti bude ohromně bavit.      

Plánuje HC Dobříš letos nějaké novinky? 

Novinkou je pro letošek navýšení hokejový turnajů, které se ponesou, jak jsem již zmiňoval v duchu jednotlivých názvů a charakteru hokejového odvětví. Taktéž jsme připraveni dostát slibů a závazků k jednomu našemu štědrému sponzorovi, kterému povedeme tréninky pro dospělé. Tedy zpestření tréninků či ukázky profesionálních cvičení a snahou bude samozřejmě i zlepšení bruslařské kondice. 

Loni nás tým HC Dobříš překvapil několika akcemi pro širokou veřejnost i zápasy pro malé hokejisty. Jsou nějaké akce na programu i letos? 

Jsem si jist, že již dříve zmíněné jednotlivé hokejové turnaje budou velice atraktivní, ale dovolím si říci, že bych pro letošek viděl největšího favorita v podobě hokejového turnaje základních škol. Stejně jako je dnes v ČR, velice populární hokejová liga mezi univerzitními týmy, tak si dovolím tvrdit, že by se nám mohlo podařit, a to zejména díky divácké kulise, uspořádat mimořádně hezký a populární hokejový turnaj. Základní školy máme na Dobříši celkem čtyři a když každá základní škola vytvoří dva min šesti členné týmy, tak tu máme krásný turnaj na celé dopoledne plné zábavy a pohybu na čerstvém vzduchu. Podrobnosti a herní plány pro jednotlivé turnaje v současné době ještě ladíme. O jednotlivých podrobnostech budeme včas informovat.       

"Závěrem bychom za HC Dobříš chtěli poděkovat vedení města Dobříše, že podporují sportovní spolky v takové míře, jak je to jen možné a stejně tak se i chovají investičně ke svým sportovištím. Je to cesta správným směrem. To vše vám ostatně dokáží děti svým zájmem o pořádané akce. Velice si vážíme také jednotlivých sponzorů, kteří nás podporují, pomohli nám barevně zpestřit mantinely a spolupodílejí se tak na restartu hokeje ale i zimního stadionu, kam jsou jejich dary taktéž promitnuty," dodává Štěpán Souček a těší se na vás už tuto sobotu 12. listopadu na ledové plože dobříšského zimáku!

autor článku: Štěpán Souček - HC Dobříš