Dnes je pátek 19. duben, svátek má Rostislava.

http://dobrisskoaktualne.cz/sport

Ve skateparku na Dobříši se chystají první KOLOBĚŽKOVÉ ZÁVODY! Kdy? Zítra!

přidáno: 28. 06. 2021

Už zítra odpoledne bude dobříšský skatepark patřit jezdcům na koloběžkách a jejich fanouškům. Přihlášeno je aktuálně přes 30 závodníků! To bude podívaná!

Kde se vzal nápad zorganizovat závody na koloběžkách?

Začátkem června jsme vás ve spolupráci s pracovnicemi Proxima Sociale o.p.s. informovali, že v období od března do května 2021 probíhal monitroing mapující situaci ohledně trávení volného času děti a teenagerů v Dobříši. Na toto „šetření“ následně navazovaly rozhovory a 4. června se pak uskutečnila také tzv. fokusní skupina s dětmi ve skateparku.

Právě při této příležitosti pracovníci Proxima Sociale o.p.s. společně s dětmi plánovali akci, která jim zde chybí – koloběžkové závody. O nadšení kluků pro realizaci závodů svědčí i čas, který přípravě věnovali.

Jak se závod plánoval?

„Mluvili jsme o tom, jak by taková akce měla vypadat, co by nemělo chybět a co si rozhodně nepřejí. Kluci zmiňovali délku jízdy, návrhy na porotce, občerstvení, hudbu a samozřejmě ceny. Je skvělé, že jsou kluci akční. Hned měli nápad, kdo by měl být v porotě a vybrali si zkušenějšího jezdce a kamaráda Vojtu Součka, který se toho ochotně ujal. Kluci si také přáli, aby v porotě zasedl Kristián Albrecht, který svou účast potvrdil,“ upřesňuje za celý tým organizátorů Lucie Hemrová.

Po společné práci museli organizátoři oslovit Městský úřad Dobříš a jeho vedení, aby zjistili zda budou moci skatepark pro závody využít. Následovalo oslovení porotců, sehnání financí na pořízení cen, objednávka na Gizmánii, oslovení fotografa a přeprava dalších potřebných věcí.

Zájem o první koloběžkové závody v Dobříši je senzační!

Samotní kluci a hlavní iniciátoři i organizátoři akce si přejí, aby to byla akce hlavně pro ně samotné, pro jejich kamarády a rodiče.

Zájem o první koloběžkové závody na Dobříši je těší a na zítřejší odpoledne se moc těší. Aktuálně je přihlášeno 33 závodníků a můžeme se tedy jistě těšit na skvělou podívanou!​

Tak zítra ve skateparku!!!

autor článku: redakce DA